Klaus Iohannis participă la reuniunea Consiliului European de la Bruxelles

Președintele Klaus Iohannis pleacă joi la Bruxelles, acolo unde va participa la Consiliul European de primăvară. În centrul discuţiilor de la reuniunea la care participă şefi de stat şi de guvern din Uniunea Europeană se află conflictele din estul Ucrainei şi Libia.

18 mart. 2015, 15:31
Klaus Iohannis participă la reuniunea Consiliului European de la Bruxelles

Înainte de Consiliul European, care se desfăşoară timp de două zile, Klaus Iohannis va participa la Summitul Partidului Popular European, la care şi-au anunţat prezenţa, printre alţii, cancelarul german Angela Merkel, premierul maghiar Viktor Orban şi cel bulgar, Boiko Borisov.  Apoi, Iohannis va participa la reuniunea Consiliului European cu președintele Parlamentului European.

Pe agenda Consiliului European de Primăvară figurează discuţii privind Uniunea Energetică, situaţia economică, stadiul negocierilor privind Parteneriatul transatlantic pentru comerţ şi investiţii, dar şi pregătirea summit-ului Parteneriatului Estic de la Riga, din perioada 21-22 mai.

Vineri, președintele Iohannis va participa la a doua sesiune de lucru a Consiliului European iar în jurul orei 13,45 va susține o declarație de presă.