Klaus Iohannis, la şedinţa Biroului Executiv al PNL: Vreau să oferim românilor la sfârşitul lui 2020 o Românie fără PSD

Preşedintele Klaus Iohannis a participat la şedinţa Biroului Executiv al PNL, unde a analizat cu liderii liberali campania electorală de la alegerile prezidenţiale.

02 dec. 2019, 08:01
Klaus Iohannis, la şedinţa Biroului Executiv al PNL: Vreau să oferim românilor la sfârşitul lui 2020 o Românie fără PSD

La sosire, şeful statului a declarat că la întâlnirea cu liberalii va discuta despre ceea ce a fost în campania electorală.

”Am făcut o campanie electorală împreună şi încă una de succes şi vrem să tragem câteva concluzii. (…) Nu cred că astăzi discutăm despre aspecte guvernamentale, cel puţin nu în prezenţa mea, asta rămâne pentru zilele următoare”, a spus Iohannis.

„Vom trage câteva concluzii după campania electorală. „Eu am mesaje pentru PNL în toate domeniile, dar le voi doza optim. Toate vor fi dozate la momentul oportun care va veni destul de repede. Dar am avut rugămintea și cred că a fost bine primită, să rezolvăm cea mai urgentă problemă, cea a bugetului. În paralel cu pregătirea bugetului se fac și alte pregătiri pe probleme urgente, dar despre acestea la momentul oportun. Toate problemele vor fi rezolvate la momentul oportun, care va veni destul de repede. În primul rând s-a avut în vedere bugetul pentru 2020, după care ne putem gândi şi la celelalte chestiuni importante”, a declarat Klaus Iohannis înaintea şedinţei cu liberalii.

Şeful statului le-a reamintit liberalilor că PSD nu a fost înlaturat de la putere decât partial.

„Însumat, am discutat și m-am întâlnit în această campanie cu peste 100.000 de oameni, care au dorit să afle care sunt intențiile mele și ale PNL, iar concluzia tuturor a fost: scăpați-ne de PSD. Poate sună puțin dur, dar cu acest mesaj am câștigat prezidențialele. În consecință, să nu așteptați de la mine o schimbare de atitudine în lupta cu PSD. Bineînțeles, președintele trebuie să fie deasupra partidelor politice, dar nu în afara vieții politice.

Adversarul nostru din ultima vreme a fost PSD. Un PSD care a încasat-o de trei ori în acest an, dar cred că este bine să vă spun că PSD nu a fost înlăturat de la putere decât parțial. PSD are un număr imens de parlamentari, are un număr imens de primari, de președinți de CJ și ca atare ne bucurăm de această victorie, dar autosuficiența după această victorie ar fi cea mai mare greșeală pentru PNL. Avem în continuare alegeri și aștept de la PNL și de la noul guvern Ludovic Orban, care face o treabă foarte bună, la o implicare totală în așa fel încât la sfârșitul anului 2020 să putem să oferim românilor ceea ce își doresc: o Românie fără PSD. Ca să fiu bine înțeles. O Românie fără PSD în conducerea statului. Nu vrem să trimitem pe nimeni altundeva decât unde îi este locul, dar în conducerea instituțiilor statului nu mai este locul PSD și această chestiune vreau să fie foarte bine înțeleasă. Am spus-o de multe de multe ori în campanie și o repet, ca să o reținem împreună. PSD a inhibat dezvoltarea României în ultimii 30 de ani și românii au dovedit, pe parcursul acestui an, că-și doresc conducerea României fără PSD. Acesta este un obiectiv care trebuie urmărit în continuare”, a conchis Iohannis.

Citeşte şi: Klaus Iohannis şi Ludovic Orban participă la şedinţa solemnă a Parlamentului pentru a marca Ziua Naţională a României