Klaus Iohannis participă, marţi, la gala de aniversare a 60 de ani de la aderarea României la ONU

Președintele Klaus Iohannis va participa marți la Gala aniversară "60 de ani de la aderarea României la Organizația Națiunilor Unite". Ministerul Afacerilor Externe a organizat, deja, luni o ceremonie de aniversare în acest sens.

14 dec. 2015, 17:18
Klaus Iohannis participă, marţi, la gala de aniversare a 60 de ani de la aderarea României la ONU

Evenimentul va avea loc la ora 19,00, la Sala Studio a Teatrului Național „Ion Luca Caragiale” din București.

Citeşte şi: Klaus Iohannis a invitat la Cotroceni supravieţuitorii incendiului de la Colectiv

Ministerul Afacerilor Externe a organizat luni o ceremonie dedicată aniversării a 60 de ani de la aderarea României la Organizația Națiunilor Unite, ocazie cu care secretarul de stat pentru afaceri globale Carmen Burlacu a înmânat diplome de excelență din partea ministrului Lazăr Comănescu unor diplomați și experți români.

„Ministerul Afacerilor Externe a dorit să își exprime astfel aprecierea și gratitudinea față de diplomați sau experți români cu contribuții și stagii de activitate îndelungate în domeniul diplomației multilaterale a României la ONU sau în calitate de funcționari internaționali ai sistemului ONU”, precizează MAE într-un comunicat de presă.

Conform sursei citate, în cadrul ceremoniei au rostit alocuțiuni secretarul de stat Carmen Burlacu și coordonatorul rezident al ONU la București, Sandie Blanchet.

La ceremonie au participat membri ai corpului diplomatic acreditat la București, reprezentanți ai sistemului ONU în România, diplomați români.

La 14 decembrie 1955 a fost adoptată Rezoluția 995 a Adunării Generale a ONU prin care România, alături de alte 15 state, a fost admisă ca membru al Organizației Națiunilor Unite, scrie Agerpres.

România a fost, în tot acest timp, un membru activ al Organizației, cu inițiative și propuneri constructive de acțiune în cele trei domenii majore de activitate: pacea și securitatea internațională, dezvoltarea și drepturile omului.