Klaus Iohannis participă pentru prima dată la o reuniune a Consiliului European

Preşedintele României, Klaus Iohannis, a ajuns miercuri la Bruxelles unde, începând de joi, va participa la şedinţa informală a Consiliului European. Este pentru prima dată când România este reprezentată de către Iohannis în acest organism, după ce timp de 10 ani Traian Băsescu a reprezentat statul român în relaţia cu şefii de stat şi de Guvern ai Europei.

11 feb. 2015, 13:47
Klaus Iohannis participă pentru prima dată la o reuniune a Consiliului European

Înainte de Consiliul European, Klaus Iohannis are programată o întrevedere cu Joseph Daul, preşedintele Partidului Popular European, de la ora 11 (ora României), întâlnire ce precede cu o jumătate de oră Summitul PPE, la care va participa şi şeful statului român.

La ora 14, va avea loc reuniunea membrilor Consiliului European cu preşedintele Parlamentului European, iar de la 14.45 Iohannis va participa la dineul de lucru al şefilor de stat şi guvern ai Uniunii Europene. La ora 20.10, Iohannis are programată o declaraţie de presă.

Klaus Iohannis a venit la Bruxelles de la Paris, unde a efectuat prima vizită oficială din mandat. În Franţa, Iohannis s-a întâlnit cu omologul său, François Hollande şi cu premierul Manuel Valls.