Klaus Iohannis: Partidul înfiinţat de Tăriceanu este un satelit al PSD, un fel de UNPR

Preşedintele PNL, Klaus Iohannis, a afirmat, luni, că Partidul Liberal Reformator (PLR) înfiinţat de Călin Popescu Tăriceanu este 'un fel de nou UNPR, un satelit al PSD', adăugând că nu înţelege de ce fostul lider liberal a ales această soluţie, transmite Agerpres.

11 aug. 2014, 20:20
Klaus Iohannis: Partidul înfiinţat de Tăriceanu este un satelit al PSD, un fel de UNPR

‘Domnul Tăriceanu trebuia să rămână în PNL şi să-şi umple rolul de fost preşedinte şi coleg al nostru. A ajuns să conducă un partiduleţ care este, evident, alimentat şi întreţinut de PSD. (…) Este foarte păcat că domnul Tăriceanu a plecat din PNL. A înfiinţat un fel de nou UNPR, doar cu alt nume, un satelit al PSD, care acum vorbeşte împotriva partidului, care acum creează o structură cu care vrea să concureze PNL. Este pur şi simplu trist’, a spus Iohannis la un post de televiziune.

Întrebat dacă nu se teme cumva ca o eventuală cooptare a PLR la guvernare de către PSD ar conduce din nou la plecarea unora din PNL, liderul liberalilor a răspuns negativ.

Klaus Iohannis vrea voturile fraţilor de peste Prut. Merge la Chişinău în săptămânile următoare

‘Nu mă tem de aşa ceva, dar dacă s-ar întâmpla atunci am înţelege instantaneu cu toţii de ce au plecat oamenii de la noi, din opoziţie, la ei: ca să prindă iarăşi nişte funcţii (…). Dacă partiduleţul domnului Tăriceanu se duce la guvernare şi oamenii care s-au dus acolo, lângă domnul Tăriceanu, vor primi înapoi funcţiile pe care le-au pierdut, atunci vom înţelege foarte uşor cu toţii că de fapt au plecat pentru ciolan’, a mai spus Klaus Iohannis.