Klaus Iohannis, pe Facebook: „45.000 elevi nu vor intra în examenul de bacalaureat”

Preşedintele Klaus Iohannis a transmis succes tuturor elevilor care dau anul acesta examenul de bacalaureat, arătând că peste 45.000 elevi din clasele a XII-a şi a XIII-a nu vor intra în examen, iar România nu îşi poate permite să lase generaţiile tinere fără o şansă reală de integrare în piaţa muncii.

13 iun. 2016, 05:58
Klaus Iohannis, pe Facebook: „45.000 elevi nu vor intra în examenul de bacalaureat”

Astăzi începe examenul de bacalaureat şi urez mult succes tuturor celor 137.344 elevi înscrişi. Îmi doresc ca fiecare dintre voi să obţineţi rezultate bune şi foarte bune, bazate pe dedicarea voastră din toţi aceşti ani. Însă, tot astăzi, peste 45.000 elevi din clasele a XII-a şi a XIII-a nu vor intra în examenul de bacalaureat„, a scris Klaus Iohannis, pe Facebook.

Cred că este nevoie să investim mult mai mult efort în a asigura tuturor elevilor un parcurs educațional complet și pe măsura potențialului lor. România nu îşi poate permite să lase un procent atât de însemnat din generaţiile tinere fără o şansă reală de integrare în piaţa muncii la un nivel adecvat. Aştept ideile tuturor celor interesaţi în a creiona o viziune pentru a schimba această stare de fapt la www.romaniaeducata.eu„, a mai scris şeful statului.

Administraţia Prezidenţială a lansat, vineri, consultarea online din cadrul programului „România Educată„, iniţiat de preşedintele Klaus Iohannis, care conţine şi un chestionar cu privire la domeniul educaţiei, direcţiile în care ar trebui investit şi tipul de educaţie pe care ar trebui pus accentul.

Platforma poate fi accesată pe site-ul  www.romaniaeducata.eu.

CITEŞTE ŞI: Klaus Iohannis împlineşte astăzi 57 de ani