KLAUS IOHANNIS, pe Facebook: Corupţia e ca o boală

Preşedintele Klaus Iohannis a postat un mesaj, joi, pe pagina sa de Facebook, preluând o temă abordată în conferinţa de presă de la Cotroceni: corupţia.

02 apr. 2015, 08:14
KLAUS IOHANNIS, pe Facebook: Corupţia e ca o boală

Klaus Iohannis declara, la conferinţa de presă care a marcat bilanţul de 100 de zile la Cotroceni, că cea mai mare nemulțumire a sa în această perioadă este modul în care Parlamentul continuă să trateze cererile justiției.

Preşedintele reia mesajul pe Facebook. „Corupția e ca o boală. Trebuie să i se aplice un tratament dureros, dar vindecător”, a scris şeful statului.

Marţi, Klaus Iohannis a criticat deciziile Parlamentului de a bloca cererile Justiţiei.

„Fiecare episod în care justiția este blocată în Parlament înseamnă un pas înapoi în recâștigarea încrederii publice și o sursă de pierdere a legitimității. Iar efectele depășesc momentul unui vot. Despre politicienii suspectați de corupție și fuga de justiție, vreau să subliniez că există o probă pe care dacă nu o treci, nimic și nimeni nu te poate ajuta. Această probă se referă la integritatea personală. Ea nu se poate mima, oricâte încercări ai face. În politică, dacă ai greşit grav, demisionezi. Acesta este un alt mod de a face politică”, spunea Iohannis.

CITEŞTE ŞI Iohannis: Au trecut 100 de zile din mandatul meu şi statul român nu mi-a pus la dispoziţie reşedinţa oficială

În plus, şeful statului arăta că „România se află într-o fază foarte intensă de combatere a corupţiei, acţiuni foarte vizibile, foarte multe ale parchetelor care se ocupă de aceste lucruri”: „Consider că este un lucru bun. Vedem – şi dumneavoastră, şi eu – aproape zilnic noi şi noi politicieni acuzaţi de diferite lucruri, ceea ce ne duce cu gândul la o întrebare: cum de au stat atâţia ani în spaţiul public şi nu a venit nimeni să verifice aceste chestiuni? Bine că se întâmplă şi acum, în ceasul al doisprezecelea. Trebuie să vă spun foarte clar: această fază intensă de luptă anticorupţie este urâtă, este foarte urâtă; iese la suprafaţă tot ce a fost şi tot ce este mai rău şi mai urât în politica românească. Însă vă asigur că fără această fază nu putem să ne facem bine.”