Klaus Iohannis, pe Facebook: Uciderea unor oameni nevinovaţi, act de cruzime şi barbarie

Klaus Iohannis a condamnat, luni, într-o postare pe Facebook, execuția a 21 de egipteni creștini de către gruparea Statul Islamic, în Libia. Şeful statului spune că "uciderea unor oameni nevinovați și persecuțiile la care sunt supuși creștinii de către teroriști afiliați grupării SI sunt acte de o cruzime și barbarie incalificabile, care au nevoie de un răspuns ferm din partea comunității internaționale".

16 feb. 2015, 09:33
Klaus Iohannis, pe Facebook: Uciderea unor oameni nevinovaţi, act de cruzime şi barbarie

Președintele Egiptului Abdel Fattah al-Sissi a anunțat, duminică, că a convocat de urgență Consiliul național de apărare după ce gruparea Statul Islamic (SI) a declarat într-un videoclip că a decapitat creștini egipteni în Libia.

Klaus Iohannis a reacţionat pe Facebook şi a condamnat actele grupării Statul Islamic (SI).

„Gruparea Statul Islamic a făcut publică ieri o înregistrare video cu decapitarea, în Libia, a 21 de bărbați egipteni creștini. Uciderea unor oameni nevinovați și persecuțiile la care sunt supuși creștinii de către teroriști afiliați grupării SI sunt acte de o cruzime și barbarie incalificabile, care au nevoie de un răspuns ferm din partea comunității internaționale. Aceste atrocități arată că este neapărată nevoie de o soluție politică a conflictului din Libia și de toleranță zero față de grupările teroriste”, scrie, luni, Klaus Iohannis, pe Facebook.

CITEŞTE ŞI Preşedintele egiptean a convocat Consiliul de apărare: 21 de creştini decapitaţi în Libia. Reacţie DURĂ a SUA

SI a postat un videoclip ce arată decapitarea a cel puțin zece bărbați prezentați drept egipteni creștini copți răpiți recent în Libia.

În imaginile postate pe site-uri autentificate utilizate de SI, bărbații, care poartă salopete portocalii similare celor purtate de alți ostatici executați recent în Siria de SI, sunt aliniați pe o plajă cu mâinile încătușate la spate, înainte de a fi decapitați.

Ultima livrare a revistei în limba engleză a SI Dabiq, datând de joi, include un articol despre răpirea a 21 de copți egipteni, ilustrată prin imagini foarte similare celor din videoclipul difuzat duminică.

În ianuarie, ramura libiană a SI a declarat că a răpit 21 de copți egipteni în Libia și Cairo a confirmat că 20 de cetățeni ai săi au fost răpiți în țara vecină în două atacuri separate.


loading...