Klaus Iohannis, prima reacţie după ce Rusia a anexat cele patru provincii ale Ucrainei

Klaus Iohannis a transmis primul mesaj după ce Rusia a anexat, vineri, regiunile Donețk, Lugansk, Zaporojie şi Herson ale Ucrainei.

30 sept. 2022, 17:06
Klaus Iohannis, prima reacţie după ce Rusia a anexat cele patru provincii ale Ucrainei

Klaus Iohannis, prima reacţie după ce Rusia a anexat cele patru provincii ale Ucrainei. România nu va recunoaște referendumurile de anexare la Rusia din cele patru regiuni ucrainene, a transmis Klaus Iohannis.

Raed Arafat, despre reacţia României pentru un atac nuclear în Ucraina. „E normal să ne pregătim pentru orice scenariu!”

„Astăzi, m-am alăturat celorlalți membri ai #EUCO (n.r. Consiliului European) în adoptarea unei declarații comune pentru a respinge ferm și a condamna fără echivoc anexarea ilegală de către Federația Rusă a regiunilor Donețk, Lugansk, Zaporojie și Herson ale Ucrainei”, a scris președintele Klaus Iohannis pe Twitter.

Putin apropie graniţele Rusiei de România, notifică Parlamentul rus privind anexarea celor patru regiuni ucrainene. Putin: „Ne vom proteja teritoriile folosindu-ne toate forţele”

Vladimir Putin, a anunțat, într-un discurs oficial, anexarea regiunilor Donețk, Lugansk, Zaporojie și Herson. La eveniment au fost prezenți mai mulți lideri din Rusia, inclusiv Nicolae Patrușev, cel despre care se spune că este succesorul actualului lider de la Kremlin. Nu au lipsit de la eveniment nici Serghei Șoigu, ministrul Apărării, și nici Ramzan Kadîrov, liderul Ceceniei. De asemenea, fostul președinte Dmitri Medvedev a fost şi el în sala mare a palatului prezidenţial din Moscova.