Klaus Iohannis, după EXPLOZIILE din Belgia: „Bruxelles-ul este sub ATAC TERORIST. Suntem îngroziţi” UPDATE

Preşedintele Klaus Iohannis a transmis, marţi, un mesaj după tragedia din Belgia. Mai multe explozii s-au produs pe aeroportul internațional Zaventem din Bruxelles şi în stația de metrou Maelbeek, aflată în apropierea instituțiilor UE, în plin cartier european.

22 mart. 2016, 08:08
Klaus Iohannis, după EXPLOZIILE din Belgia: „Bruxelles-ul este sub ATAC TERORIST. Suntem îngroziţi” UPDATE

UPDATE ora 11.05 Klaus Iohannis a transmis un nou mesaj, după ce o explozie s-a produs la o staţie de metrou din Bruxelles. 

Au avut explozii si la metroul din Bruxelles. Nu mai putem sa vorbim de o probabilitate. Bruxelles-ul este sub atac terorist. Europa este sub atac terorist. Condamnam cu toata fermitatea aceste atacuri teroriste. Ne amintim cu durere de atacurile care au avut loc la Paris. Europa este sub asediu terorist. Astazi este o zi neagra pentru lumea civilizata. Condamnam aceste atacuri, insa exprim toata compasiunea si solidaritatea cu Belgia. Ne oferim intregul sprijin. Impreuna cu Guvernul Romaniei, vom oferi sprijinul autoritatilor belgiene cu tot ce este nevoie. Este nevoie de foarte multa solidaritate„, a transmis Klaus Iohannis.

La finalul discursului, şeful statului a propus un moment de reculegere pentru victimele atentatelor teroriste din Bruxelles.

––––––––––––––––––––––––––––

Președintele Klaus Iohannis a transmis, marți dimineaţă, condoleanțe Belgiei și a afirmat că dacă se confirmă ipoteza unui atentat la aeroportul din Bruxelles acest fapt demonstrează că terorismul a rămas „în inima Europei”.

In aceasta dimineata, la aeroportul din Bruxelles au avut loc explozii care s-au soldat cu morti si raniti. Specialistii spun ca este foarte probabil sa fie un atentat terorist. Noi suntem ingroziti si intristati.

Imi exprim intreaga compasiune si condoleante celor loviti de acest incident, autoritatilor belgiene, poporului belgian. Daca se confirma ipoteza unui atentat, este un eveniment care ne arata ca terorismul a ramas, din pacate, in inima Europei. Suntem extrem de ingrijorati de atacurile tot mai dese din ultima vreme si, acum mai mult ca oricand, trebuie sa fim solidari si sa luptam cu toate resursele pentru combaterea acestui flagel„, a declarat Klaus Iohannis.

Zeci de morţi şi răniţi, în urma a două explozii produse la aeroportul internațional Zaventem din Bruxelles. Deflagrațiile s-au produs în jurul orei locale 08:00 (07:00 GMT), în zona de plecări a aeroportului.

CITEŞTE ŞI: Încă o EXPLOZIE la o staţie de metrou din Bruxelles. Mai mulţi răniţi FOTO

Cauza deflagrațiilor nu este clară deocamdată. Potrivit AFP, o primă explozie a fost auzită în zona de plecări a aeroportului, urmată la scurt timp de a doua deflagrație. Aeroportul a fost evacuat şi toate zborurile au fost suspendate.

Claude Moniquet, expert în terorism, a declarat pentru cotidianul La Libre Belgique că, după imagini, exploziile au fost puternice.

CITEŞTE ŞI: Imagini TERIFIANTE din aeroportul din Bruxelles. Zeci de morţi şi răniţi FOTO VIDEO