Klaus Iohannis, prima reacție după retragerea lui Cîrstoiu: ”Cert, nu e un mare succes. Important este să nu fie afectată activitatea Guvernului”

Președintele Klaus Iohannis a declarat, marți, că decizia coaliției PSD-PNL de a renunțat la candidatul comun la Primăria București și a avea candidați separați „cert, nu este un mare succes”.
Mircea Filipescu
23 apr. 2024, 10:54
Klaus Iohannis, prima reacție după retragerea lui Cîrstoiu: ”Cert, nu e un mare succes. Important este să nu fie afectată activitatea Guvernului”

Klaus Iohannis și-a exprimat speranța ca soluția celor doi candidați separați să nu ducă la atacuri între PSD și PNL, care ar putea afecta activitatea Guvernului.

”Cert nu e un mare succes, dar in rest prefer sa nu comentez deciziile coalitiei. Stiti bine ca discutiile s-au purtat ierisi azi-noapte, deci nu am fost acolo ca sa fiu in contact. Am aflat rezultatele, iportant este ca aceasta solutie sa nu duca la lupte electorale in interiorul coalitiei, care sa afecteze activitatea guvernului.

Cred ca isi aminteste toata lumea ca am incurajat crearea cestei coalitii, pentru ca am avut nevoie de un guvern stabil, care sa ne treaca de crizele pe care le-am avut. Ceea ce s-a intamplat, obiectivul a fost atins, dar cred ca mai are potential aceasta coalitie.

N-as vrea sa speculez despre sansele unui candidat sau ale altuia. Nu m-am impicat in negocierile din coalitie despre candidati, dar la sfarsit am fost informat.”, a spus Iohannis.

Citește și: Cristian Popescu Piedone, despre înlocuirea lui Cătălin Cîrstoiu la Primăria Capitalei: „Nu mai are timp să iasă nici puiul și a murit și cloșca”

Președintele a comentat scurt și subiectul avionului de lux, închiriat, cu care se deplasează în vizitele externe.

”In primul rand, economia Romaniei creste in continuare, nu schioapata. Am venit intr-o deplasare externa in interesul si pentru Romania. Nu stiu cum definiti un avion de lux, eu am venit cu o aeronava mica.

Solicitarea de a cumpara un avion exista de multa vreme, dar niciun guvern nu a considerat momentul potrivit pentru asa ceva.”, a adăugat Klaus Iohannis.

În ce privește consultarea sa atunci când a fost desemnat Cătălin Cîrstoiu candidatul PSD-PNL la Primăria Capitalei, Iohannis a oferit același răspuns pe care l-a mai dat de două ori anterior.

”Nu cred ca este treaba presedintelui sa faca aprecieri despre viitori sau fosti candidati. Nu am fost consultat, pentru ca nu am dorit.”, a declarat acesta.

Citește și: Nicușor Dan, reacţie după ruperea coaliției PSD-PNL la București: ”Decizie grea. A cui campanie să o finanțeze?”

Spynews
Cum arată casa prezentatorului de la Insula Iubirii. Radu Vâlcan și Adela Popescu au finisaje premium și au dat pe o baterie de baie 8000 de lei
Bzi.ro
Anca Țurcașiu a făcut furori, în costum de baie, pe Instagram! La 54 de ani, artista arată impecabil!
Fanatik.ro
Afacerea inedită cu care un român simplu a dat lovitura după ce a renunțat la porumb și cartofi. A cultivat fructe, un singur kilogram se vinde și cu 70 de lei
Capital.ro
Se acordă gratuit pentru proprietarii de teren din România. Au extins lista. Lege nouă din 24 iulie
Playtech.ro
Ce acte îți trebuie pentru a pleca în vacanță pe un vas de croazieră
DailyBusiness
Sute de frigărui din carne de câine, scoase la vânzare. Ofițerii de ordine publică au intervenit de URGENȚĂ
Adevarul
Mărturii despre brigada rusă care a fost poreclită „Triunghiul Bermudelor”: „Săracul, a nimerit în cea mai mortală unitate”
Spynews
Am aflat cine este noul iubit milionar al Emei Uta! Și-au dat întâlnire în mare secret la Mykonos | EXCLUSIV
Spynews
Bella Santiago a fost jefuită! Hoții i-au furat banii strânși în câteva luni. Artista a povestit totul, la Știrile Antena Stars |VIDEO
Evz.ro
Tragedia prin care trece Dan Diaconescu. Dumnezeu să te odihnească!
Ego.ro
Andreea Marin a făcut SENZAȚIE într-un costum de baie DECOLTAT. Vedeta are o siluetă perfectă, după ce a slăbit considerabil FOTO
Prosport.ro
FOTO. Ioana Tamaș, apariție incendiară în costum de baie. Imaigni hot cu soția lui Gabi Tamaș în Bali
wowbiz.ro
Suspectul crimei din Brăila a mărturisit tot ce s-a întâmplat în cabinetul stomatologic! Ce confesiune i-a făcut Marina Gavril înainte să fie omorâtă: "Mi-a zis că..."
Cancan.ro
Scenariu HALUCINANT: Andrei Versace, ucis din cauza unui politician?! Fratele lui face dezvăluiri bizare: „Sunt foarte multe ipoteze”
Playsport.ro
Ce i-a făcut Ianis Hagi proaspetei sale soții, pe scările bisericii, imediat după slujbă. Toată lumea a început să aplaude
kanald.ro
Cutremur vineri seara, în România! Ce magnitudine a avut seismul și unde s-a resimțit
Capital.ro
Ungurii au făcut anunțul chiar în România. Ungaria vrea un acord istoric: Am întins mâna
StirileBZI
Izvorul „Elixirul vieții”, secretul nemuririi descoperit de Ceaușescu! Cea mai pură apă din lume!
Prosport.ro
FOTO. Aza Gabriela, apariție spectaculoasă în plină vară! Cum s-a afișat cântăreața
stirilekanald.ro
'O minciună, o înscenare!' Fiica suspectului crimei din Brăila face acuzații grave
substantial.ro
Președintele Klaus Iohannis la recepția organizată de Emmanuel Macron pentru deschiderea Jocurilor Olimpice de la Paris 2024
MediaFlux
CÂT ne COSTĂ VECHIMEA la PENSIE. Calcule pentru UN AN
Shtiu.ro
Care este țara europeană cu cei mai mulți țigani? Nu, nu e România!