Klaus Iohannis: „Unii politicieni, poate cu scopul de a-şi curăţa dosarele, au pus în dificultate întreaga justiţie”

Klaus Iohannis a acordat, pentru prima oară în ultimii doi ani, un mini-interviu televiziunii publice. De la Sibiu, în preziua summitului UE, președintele României n-a ratat ocazia de a-i ataca pe politicienii cu probleme penale.

08 mai 2019, 12:43
Klaus Iohannis: „Unii politicieni, poate cu scopul de a-şi curăţa dosarele, au pus în dificultate întreaga justiţie”

UPDATE:Preşedintele Klaus Iohannis a declarat, pentru TVR, că românii îşi doresc să facă parte din Uniunea Europeană, iar mesajul de la summit va fi unul de unitate, în ciuda faptului că există politicieni care au ca singur scop să îşi rezolve problemele din justiţie şi au un mesaj anti-european. 

Klaus Iohannis, discurs electoral înainte de summitul de la Sibiu: „Din pacate si noi trebuie sa suportam politicieni care cu scopul de a curata dosare au pus in pericol justitia, avem discutia nefericita despre statul de drept in romania. Sunt politicieni care isi doresc sa nu raspunda pentru faptele lor. Romanii isi doresc o tara dreapta, una eruopeana, prospera si trebuie sa intelegem foarte bine”.

”Și la noi sunt populiști, lideri de partide mari, cu discursuri anti-europene, împotriva companiilor mari. E foarte păcat. Românii sunt pro-europeni, nu-și doresc să plece din Europa. 

Avem acea discuție nefericită despre statul de drept în România. Și noi trebuie să suportăm pe unii politicieni care poate cu scopul de a-și curăța dosarele au pus în dificultate întreaga justiție. Își doresc să nu răspundă pentru faptele lor. Ce vină au românii pentru asta? Românii vor o țară europeană, prosperă.”, a spus Klaus Iohannis la TVR 1.

Preşedintele a declarat, înainte de summitul informal UE de la Sibiu, că mesajul care va fi dat prin „Declaraţia de la Sibiu” este unul de unitate.

„Pas cu pas ne-am apropiat de ce vom avea mâine. (…) Trebuie să arătăm românilor, europenilor că dorim să rămânem împreună, vrem o Uniune puternică. Vom aproba Declaraţia de la Sibiu care vine să consfinţească, vrem o Uniune Puternică, prosperă, care apărără europenii. Mesajul va fi clar de optimism, de unitate, de solidaritate şi din această declaraţie şi celelalte discuţii se va cristaliza agenda pentru 2019-2024 care ulterior va fi aprobată la şedinţa din iunie. (…) Brexit a generat mult probleme, dar a generat şi câteva lucruri pozitive, noi ceilalţi 27 suntem hotărâţi să rămânem împreună, nu se mai discută de plecarea niciunei ţări. A creat ai multă unitate şi solidaritate”, a mai spus preşedintele.

Stirea initiala: De la ora 20.30, Preşedintele Klaus Iohannis va vorbi despre importanţa evenimentului care are loc la Sibiu şi despre relevanţa organizării unui eveniment istoric într-un oraş al României care devine inima Europei, de ziua Europei. 

LIVE VIDEO AICI

În contextul exercitării de către România a Preşedinţiei Consiliului Uniunii Europene, pe 9 mai 2019, are loc la Sibiu, Summitul informal al şefilor de stat sau de guvern din Uniunea Europeană, găzduit de Preşedintele României, Klaus Iohannis.

La reuniunea de la Sibiu vor participa 27 de şefi de stat sau de guverne şi peste 400 de invitaţi de rang înalt vor dezbate, printre altele, teme precum viitorul Uniunii Europene.