Klaus Iohannis: PSD împroaşcă venin, minciuni şi fake news. Viorica Dăncilă: România nu are nevoie de un preşedinte dictator

Klaus Iohannis a acuzat vineri, la un miting electoral, că PSD "împroaşcă venin, minciuni şi fake news" în campania electorală. În replică, Viorica Dăncilă, îl numeşte pe Klaus Iohannis extremist şi dictator.

15 nov. 2019, 16:38
Klaus Iohannis: PSD împroaşcă venin, minciuni şi fake news. Viorica Dăncilă: România nu are nevoie de un preşedinte dictator

UPDATE Viorica Dăncilă, declaraţii:

Am văzut cu toţii discursul extremist al preşedintelui.

Dacă mâine n-o să mai fie de acord cu USR sau PLUS, o să ceară desfiinţarea lor?

Mă aşteptam azi ca candidatul Iohannis să dea explicaţii despre ameninţările lui Rareş Bogdan.

Vedem azi că şi Viorica Dăncilă trebuie să aibă dosar penal.

Eu cred că K Iohannis nu mai trebuie să fugă de responsabilitate.

Trebuie să vină în faţa românilor şi să le spună care este reponsabilitatea sa.

Românii vor lucruri concrete, nu lozinci extremiste.

Românii se tem pt ziua de mâine.

Românii se tem că dacă nu sunt de acord cu ce spune K Iohannis mâine li se vor flutura cătuşele în faţa ochilor.

Am decis ca miniştrii din Cabinetul Dăncilă să-i cheme la dezbateri pe miniştrii din Cabinetul Orban I din dinastia Iohannis.

Vedem un preşedinte care vorbeşte şi din calitatea de prim ministru.

România nu are nevoie de un preşedinte dictator.

Îi transmit din nou candidatului Iohannis că îl aşteptla o dezbatere despre români.

Refuzul lui arată dispreţul pe care îl are pentru români.

______

Klaus Iohannis a acuzat vineri, la un miting electoral, că PSD „împroaşcă venin, minciuni şi fake news” în campania electorală.

„Sper că aţi observat un pic cum m-am poziţionat eu, promovând România normală şi o Românie fără PSD. Nu aveaţi cum să nu observaţi şi campania PSD. Aţi observat cum îşi arată faţa urâtă, ca să nu spun altceva, că vreau să rămân într-o zonă politicoasă, în puternic contrast cu contracandidata mea. PSD împroaşcă venin, minciuni şi fake news. Asta face PSD, ăsta este PSD. Minciuni peste minciuni despre mine, despre voi, aliaţii noştri. Asta ştie să facă PSD şi nu este suficient. Au pierdut şi au pierdut grav, au fost trimişi de trei ori acasă de poporul român la europarlamentare, referendum şi în primul tur al alegerilor prezidenţiale şi, totuşi, PSD îşi face planuri deja pentru moţiune de cenzură. Ei vor să vină înapoi. Cum să trăiască PSD fără conexiuni la bugetul ţării? Or, aşa ceva cred că sunteţi de acord că nu putem să permitem”, a declarat Klaus Iohannis vineri, la Baia Mare.

În mediul online au apărut mai multe mesaje atribuite Guvernului PNL sau Alianţei USR-PLUS, care vorbesc despre tăieri de salarii şi pensii şi îndeamnă la boicotarea votului. Mesajele respective au fost atribuite PSD, deşi nu au apărut şi dovezi în acest sens, în afară de faptul că au fost distribuite inclusiv de pameni aproppiaţi partidului.

Klaus Iohannis a mai spus că locul PSD este în Opoziţie şi i-a îndemnat pe susţinătorii săi să-i convingă pe toţi românii să meargă la vot.

„Este extrem de important să mergem la vot şi să avem în turul doi al prezidenţialelor un rezultat clar, evident, fiindcă atunci vom avea toată legitimitatea să reconstruim România, să resetăm România, să facem o dată după 30 de ani România normală”, a mai afirmat Iohannis.

Preşedintele a subliniat că nu îşi doreşte ca PSD să plece din ţară, ci doar să nu mai fie la conducere.

„România normală nu se poate realiza cu PSD în curte. România normală este o Românie în care PSD nu se regăseşte nici în conducerea statului, nici în conducerea judeţelor şi sper să dispară şi din majoritatea primăriilor din ţară. Şi nu vreau să fiu greşit înţeles – eu îmi doresc o Românie fără PSD în conducere, asta nu înseamnă că trebuie să plece din ţară, nu au decât să stea în Opoziţie, aşa se numeşte locul acela”, a arătat Iohannis.

Şeful statului a făcut distincţia între PSD şi votanţii PSD.

„Ce vină au oamenii care au ales PSD? N-au nicio vină, pentru că şi ei, dragii mei, îşi doresc cam aceleaşi lucruri, îşi doresc o Românie modernă, o Românie prosperă, îşi doresc să nu se taie salariile şi pensiile”, a afirmat Iohannis.

„Nu cred că pot să-i conving să mă voteze, chit că mi-ar plăcea”, a mai spus Iohannis, în aplauzele audienţei.

Viorica Dăncilă va avea şi ea o declaraţie de presă la ora 20.00, când îi va replica lui Klaus Iohannis.


loading...