KLAUS IOHANNIS, reacţie după ce a câştigat definitiv procesul cu ANI

Președintele Klaus Iohannis a reacţionat, miercuri, într-un comunicat de presă emis de Administraţia Prezidenţială, la decizia ICCJ de a respinge recursul ANI, hotărând definitiv că actualul şef al statului nu s-a aflat în stare de incompatibilitate.

21 ian. 2015, 15:02
KLAUS IOHANNIS, reacţie după ce a câştigat definitiv procesul cu ANI

Potrivit comunicatului Preşedinţiei, Iohannis  a luat act de hotărârea Înaltei Curți de Casație și Justiție în cazul procesului cu Agenția Națională de Integritate și „salută decizia instanței supreme”.

 „Astfel este confirmată soluția Curții de Apel Alba-Iulia din septembrie 2013.

Președintele a fost convins, încă de la început, că nu s-a aflat într-o situație de incompatibilitate și, de aceea, nu a recurs la niciun fel de excepție care ar fi fost de natură să amâne această pronunțare.

Domnul Preşedinte Klaus Iohannis își afirmă încrederea în profesionalismul și independența sistemului judiciar și recomandă tuturor oamenilor politici să răspundă cu promptitudine oricăror solicitări din partea Justiției„, se arată în comunicatul de presă al Admnistraţiei Prezidenţiale.

ICCJ a decis, miercuri, definitiv că preşedintele Klaus Iohannis nu s-a aflat în incompatibilitate în perioada în care a fost primar al Sibiului. Magistraţii au respins astfel ca nefondat recursul ANI în dosarul de incompatibilitate al preşedintelui.

CITEŞTE ŞI ÎCCJ a decis: Klaus Iohannis NU a fost în incompatibilitate. Şeful statului CÂŞTIGĂ procesul cu ANI