Iohannis, reacție după ce a recunoscut că România a trimis arme Ucrainei, în secret: „Asta e strategia noastră”

România a oferit ajutor umanitar Ucrainei, dar a început apoi să livreze echipamente defensive - de prim ajutor. Ulterior, a trimis și arme administrației Volodimir Zelenski, fără ca Guvernul să-și asume public acest lucru, în prealabil.

05 iul. 2022, 18:49
Iohannis, reacție după ce a recunoscut că România a trimis arme Ucrainei, în secret: „Asta e strategia noastră”

Întrebat despre trimiterea în secret a armelor către Ucraina, Klaus Iohannis a afirmat că reprezentanții statului român au procedat mai degrabă înțelept.

„Suntem în război, nu într-o situație pe care o povestim în liniște la o cafea. E înțelept în timpul unui război să nu dai adversarului informații vitale. Noi declarăm public că ajutăm Ucraina cu tot ce putem și asta facem. Aceasta e strategia noastră, fiind vorba de o țară vecină. Așa credem că e mai bine pentru noi și pentru Ucraina”, a declarat Klaus Iohannis.

 

Klaus Iohannis ia apărarea Guvernului

 

În cadrul conferinței de presă de marți, Klaus Iohannis a mai vorbit despre criza economică. În opinia președintelui, românii nu trebuie să blameze guvernul, pentru că adevăratele cauze sunt externe.

„Aceste crize nu au fost generate de noi, în speţă de Rusia care a atacat Ucraina şi a provocat criza energetică şi celelalte crize.

Mi-aș fi dorit să am numai vești pozitive, însă aceste crize nu au fost generate de noi, ci de alții, în speță de Rusia care a atacat Ucraina și a provocat criza energetică și toate celelalte crize. Trebuie să avem răbdare și Guvernul să ia măsurile cele mai înțelepte”, a adăugat Iohannis.