KLAUS IOHANNIS, reacţie în cazul Vosganian: Votul senatorilor arată că NU s-a înţeles necesitatea schimbării

Klaus Iohannis a reacţionat, pe Facebook, la decizia senatorilor de a-l scăpa pe liberalul Varujan Vosganian de urmărire penală. Într-un mesaj postat la scurt timp de la votul din Senat, şeful statului spune că se aştepta ca senatorii să încuviinţeze cererea procurorilor în cazul senatorului PNL. 

12 feb. 2015, 13:28
KLAUS IOHANNIS, reacţie în cazul Vosganian: Votul senatorilor arată că NU s-a înţeles necesitatea schimbării

Mă așteptam ca Senatul să încuviințeze cererea DIICOT de începere a urmăririi penale în cazul senatorului PNL Varujan Vosganian.

Votul senatorilor arată că nu s-a înțeles încă pe deplin necesitatea schimbării pentru care am pledat atât la consultările cu partidele politice parlamentare, cât și în recentul discurs ținut în plenul Parlamentului.

În fața justiției, nu există decât o singură măsură: respectul față de lege, indiferent de persoană sau funcție.”, a scris Klaus Iohannis pe Facebook.

Varujan Vosganian a scăpat de urmărirea penală, plenul Senatului respingând cererea formulată în acest sens de DIICOT. Liberalii, care au fluturat în ultima vreme ideea că nu se opun justiţiei, au găsit însă o scuză. Deputatul PMl Mihăiţă Calimente a explicat că Vosganian a ajuns în această situaţie din cauza unui conflict cu Traian Băsescu.

CITEŞTE ŞI Varujan Vosganian, SALVAT de colegi. SCUZA PNL: La el a fost un conflict cu Traian Băsescu

Senatorii au decis, joi, să nu permită urmărirea penală a senatorului Varujan Vosganian. Este a doua oară când Senatul respinge cererea procurorilor în ce-l priveşte pe liberal. La finele unui lung discurs în care şi-a apărat nevinovăţia, Vosganian a plecat de la tribună cu ochii în lacrimi. 

Senatorii au respins solicitarea de încuviinţare a urmăririi penale cu 71 de voturi împotrivă, 57 pentru, iar cinci au fost anulate. Doar 132 de senatori dintre cei 168 prezenţi şi-au exprimat votul.