Klaus Iohannis, reacţie la incidentul cu găinile: Este o ameninţare directă cu moartea

ALEGERI PREZIDENŢIALE 2014. Candidatul ACL la prezidenţiale, Klaus Iohannis, a declarat marţi că, în prezent, campania electorală a devenit 'abominabilă', afirmând că incidentul cu găinile aruncate în curtea sediului central al PNL reprezintă un simbol nazist şi 'o ameninţare directă cu moartea'.

11 nov. 2014, 11:22
Klaus Iohannis, reacţie la incidentul cu găinile: Este o ameninţare directă cu moartea

ALEGERI PREZIDENŢIALE 2014. Înainte de a intra în sediul PNL, Klaus Iohannis i-a întrebat pe jurnalişti dacă au văzut filmul ‘Cocoşul decapitat’. El a fost solicitat să explice de ce a invocat acest film.

Nu am crezut că discut în această campanie şi despre găini, dar iată că am ajuns şi aici. Pot să vă spun că această campanie electorală a devenit abominabilă. D-le Ponta, aţi reuşit un record. Este cu distanţă cea mai mizerabilă campanie din ’90 încoace iar legat de acest simbol, probabil nu ştiţi, este un simbol foarte vechi, este o ameninţare directă cu moartea. Ultima dată când cineva a folosit astfel de simboluri a fost în anii ’40 şi a fost folosit de nazişti. Dacă arunci cuiva o găină cu capul tăiat sau un cocoş cu capul tăiat peste gard sau în casă este o ameninţare directă cu moartea şi naziştii au avut grijă să-l şi execute pe respectivul. De aceea, îmi permit să spun, nu am crezut că vom ajunge vreodată în România la acest nivel de campanie electorală, să folosească unii în campanie simboluri şi ameninţări cu moartea folosite ultima dată de nazişti’, a spus Iohannis, într-o conferinţă de presă.

Găini aruncate în curtea sediului ACL. Pe gâtul lor scria: „Sunt Iohannis. Mi-e frică de dezbatere” VIDEO

ALEGERI PREZIDENŢIALE 2014.  El a făcut un apel la contracandidatul său, Victor Ponta. ‘D-le Ponta, poate acum, în ultimul moment, vă daţi seama că este greşit să aruncaţi România în aer doar să ajungeţi dvs preşedintele României’, a afirmat candidatul ACL.

Marţi dimineaţă, câteva zeci de găini care aveau la gât mesaje anti-Iohannis au fost aruncate în curtea sediului central al PNL. În acest caz au fost sesizate Poliţia şi ANSVSA. Ulterior, reprezentanţii ANSVSA au ridicat găinile.