KLAUS IOHANNIS reacţionează la acuzaţiile că nu a declarat toate veniturile din chirii

Administraţia Prezidenţială a reacţionat, luni, la informaţiile potrivit cărora preşedintele Klaus Iohannis nu a declarat toate veniturile pe care le-a obţinut din chirii.

24 aug. 2015, 13:44
KLAUS IOHANNIS reacţionează la acuzaţiile că nu a declarat toate veniturile din chirii

O investigaţie RISE Project a constatat o diferență de 115.000 de euro între veniturile din chirii pe care Klaus Iohannis le-a consemnat în declarațiile de avere, în perioada 2005-2008, și sumele prezente în contractele pe care le-a semnat pentru închirierea proprietăților sale imobiliare.

Administraţia Prezidenţială a reacţionat în urma apariţiei acestor informaţii, precizând că toate veniturile şefului statului obţinute din chirii se regăsesc în declaraţiile de avere.

Toate veniturile obținute de Președintele României, domnul Klaus Iohannis, din închirierea imobilelor deținute în proprietate și coproprietate se regăsesc integral în declarațiile de avere depuse. Nu există nicio sumă provenită din chirii care să nu fi fost declarată din 2004 până în prezent.

Totodată, din chiria pe care a încasat-o în nume propriu, precum și în numele și pentru coproprietar, domnul Klaus Iohannis a achitat toate taxele și impozitele aferente întregii sume provenite din închirierea imobilelor.

Toate veniturile au fost menționate în declarațiile de avere depuse succesiv și orice altă modalitate de calcul al acestora constituie doar o speculație, care nu este conformă cu realitatea.”, precizează Preşedinţia. 

CITEŞTE ŞI LOVITURĂ pentru Iohannis. Anchetă presă: Preşedintele a încasat mai mulţi bani din CHIRII decât a declarat