Klaus Iohannis,recepţie la Cotroceni, după învestire. Simona Halep şi Victor Rebengiuc, printre invitaţi VIDEO

Publicat: Duminică, 21 Decembrie 2014 16:57 // Actualizat: Duminică, 21 Decembrie 2014 23:55 // Sursa: romaniatv.net

Klaus Iohannis şi soţia sa, Carmen, au fost gazdele unei recepţii organizate la Cotroceni, duminică, în ziua în care fostul preşedinte liberal a fost învestit în funcţia de preşedinte. Printre oaspeţii noului cuplu prezidenţial s-au numărat marele actor Victor Rebengiuc şi jucătoarea de tenis Simona Halep.

Klaus Iohannis a susţinut în faţa invitaţilor un discurs de mulţumire, în debutul recepţiei organizate la Cotroceni, iar evenimentul a fost marcat şi de un moment emoţionant. Valentin Astănculesei, un tânăr care, după alegerile prezidenţiale din 16 noiembrie, a cântat imnul României la pianul aflat într-o gară din Amsterdam, a fost invitatul special al preşedintelui şi a interpretat un vals compus chiar de el în cinstea cuplului prezidenţial.

Carmen Iohannis, o apariţie ELEGANTĂ la investirea soţului său în funcţia de preşedinte al României FOTO

La recepţia noului preşedinte au venit şi lideri ai PNL, în frunte cu preşedintele Alina Gorghiu. Pe lângă prieteni şi politicieni, au fost invitate şi personalităţi din lumea sportivă şi artistică, printre care Simona Halep şi Victor Rebengiuc.

La eveniment au participat aproximativ 400 de persoane.

Klaus Iohannis a susţinut la eveniment o alocuţiune.

Textul alocuţiunii preşedintelui Iohannis, cu prilejul recepţiei private de la Palatul Cotroceni, a fost prezentat într-un comunicat al Administraţiei Prezidenţiale.

„Dragii mei,

Bine aţi venit, mulţumesc că aţi venit la această recepţie pe care am dorit să o dau cu ocazia preluării mandatului de preşedinte al României. Vă mulţumesc pentru implicarea dumneavoastră în parcursul care a făcut posibilă ziua de astăzi, fiecare dintre dumneavoastră, fiecare dintre cei din sală v-aţi implicat fiecare în felul lui. Vă felicit, aţi reuşit! Soţia mea, Carmen, şi cu mine suntem foarte bucuroşi că avem ocazia să vă salutăm aici, cu ocazia acestui eveniment. Dar în istorie, lucrurile nu vin aproape niciodată de azi pe mâine. Întotdeauna există evenimente care anunţă o evoluţie, întotdeauna există evenimente care prefigurează parcursul istoriei. Şi, cred că, în acest moment, şi poate chiar cu ocazia acestei întruniri de bucurie este bine să ne amintim că exact acum 25 de ani Revoluția română a făcut posibilă această evoluție neașteptată pentru mulți dar, în același timp, cred că este bine să ne amintim că oameni s-au jertfit pentru ca noi astăzi să putem să ne bucurăm. Și vă propun un moment de reculegere în cinstea celor care s-au jertfit cu ocazia Revoluției Române. Mulțumesc! Este o perioadă foarte specială. Suntem foarte aproape de sărbătoarea Crăciunului. Și, dacă întrebăm pe oricine ce sentimente ar trebui să așteptăm Crăciuniul, cred că majoritatea vor spune: cu calm, cu liniște și cu speranță. Și cred că aceste cuvinte sunt importante și pentru mandatul meu și sper să fie mult mai mult decât o coincidență că speranța ne-a adus aici, calmul l-am recomandat astăzi în alocuțiunea mea din Parlament și, atunci, cu această ocazie, îmi permit să vă doresc Crăciun fericit, sărbători fericite și numai bine!".

loading...
6 Comenteaza // Vezi comentarii
        Citeste mai mult despre:   
carmen iohannis Klaus Iohannis SIMONA HALEP Victor Rebengiuc
Loading...
Daca ti-a placut articolul, urmareste RomaniaTV.NET pe   facebook facebook sau  twitter twitter.
22 dec 07:39
...Cotroceni, duminică, în ziua în care fostul preşedinte liberal a fost învestit în funcţia de preşedinte. Citește mai departe… Source: romaniatv.net
...
22 dec 01:21
...Cotroceni, duminică, în ziua în care fostul preşedinte liberal a fost învestit în funcţia de preşedinte. Citește mai departe… Source: romaniatv.net
...
21 dec 19:48
Răspunde | Votează email -1 email
liviuioan
ROMANIA---scoasa din sfera senzationalului--RECEPTIA--lucrului bine executat--RECONCILIERE NATIONALA--cu prieteni privati . HALALA ALEGERE --ca la PALMA DE BICI .
21 dec 17:30
...în ziua în care fostul preşedinte liberal a fost învestit în funcţia de preşedinte. Citește …read more ...
21 dec 17:11
...în ziua în care fostul preşedinte liberal a fost învestit în funcţia de preşedinte. Citește mai departe… Source: romaniatv.net ...
21 dec 17:04
...Cotroceni, duminică, în ziua în care fostul preşedinte liberal a fost învestit în funcţia de preşedinte. Citește mai departe… Source: romaniatv.net/
...
1
EUR
4.8278
RON
10 Apr
noapte 6 °
zi 25 °
Ultimele joburi adaugate
24 H