Klaus Iohannis: Referendumul pentru modificarea Constituţiei e bine să fie organizat odată cu prezidenţialele

Referendumul pentru modificarea Constituţiei este bine să fie organizat odată cu primul sau al doilea tur al alegerilor prezidenţiale, a declarat, miercuri, preşedintele Klaus Iohannis.

10 iul. 2019, 10:33
Klaus Iohannis: Referendumul pentru modificarea Constituţiei e bine să fie organizat odată cu prezidenţialele

„După părerea mea, referendumul este bine să fie organizat fie împreună cu primul tur al prezidenţialelor, fie împreună cu al doilea tur”, a declarat preşedintele Iohannis, întrebat de data referndumului.

El a adăugat că nu există o recomandare a Comisiei de la Veneţia privind organizarea unui alt scrutin odată cu alegerile prezidenţiale.

„Sigur, s-au grăbit unii politicieni, care au şi boicotat acest referendum, să ne spună că există cică o recomandare dată de Comisia de la Veneţia să nu se organizeze alte forme de scrutin împreună cu alegerile. Ţin să informez opinia publică că această recomandare nu există. Deci, nu există o recomandare dată de Comisia de la Veneţia pentru a evita suprapuneri. Deci, putem fără niciun fel de problemă să organizăm referendumul împreună cu prezidenţialele. Şi, ca o notă de subsol, este foarte curios că exact unii politicieni care sunt foarte nemulţumiţi că vin GRECO şi Comisia de la Veneţia să le dea lecţii folosesc argumentul că de la Comisia de la Veneţia ni s-a spus să nu organizam împreună alegeri cu referendum. Iată un exemplu trist de abordare duplicitară din partea unor politicieni români”, a afirmat preşedintele.

Citeşte şi: Iohannis: Guvernul PSD-ALDE a primit un cartonaş roşu de la GRECO. Solicit guvernului un proiect de lege pentru legile justiţiei