Iohannis o critică pe Sorina Pintea: „S-a ales praful de promisiunile PSD, guvernarea – un eşec de la un capăt la altul”. Replica PSD

Preşedintele Klaus Iohannis a criticat din nou PSD pentru situaţia din sistemul medical, precizând că a fost pacient şi vorbeşte în cunoştinţă de cauză. În opinia şefului statului, reprezentanţii PSD nu şi-au îndeplinit obiectivele asumate pentru domeniul sănătăţii, legate de construirea a opt spitale regionale, unul republican şi modernizarea celor existente, spunând că guvernarea PSD este "un eşec de la un capăt la altul". "Este revoltător că ministrul Sănătăţii a pornit o campanie mai degrabă de imagine decât una de informare prin spitalele din ţară", a spus Iohannis. În replică, ministrul Sănătăţii i-a transmis că "Ar fi bine să mă lase în pace", amintindu-i că atunci când alţii de altă culoare politică făceau acelaşi lucru erau apreciaţi.

16 apr. 2019, 11:58
Iohannis o critică pe Sorina Pintea: „S-a ales praful de promisiunile PSD, guvernarea – un eşec de la un capăt la altul”. Replica PSD

Klaus Iohannis a criticat dur PSD. „Guvernarea actuală este un eşec de la un capăt la altul, s-a ales praful de promisiunile din domeniul Sănătăţii, agenda este acaparată de problemele personale ale liderilor”, a declarat preşedintele, după ce a acordat distincții cu prilejul Zilei Mondiale a Sănătății.

Preşedintele Klaus Iohannis consideră „revoltător” faptul că ministrul Sănătăţii, Sorina Pintea, „a pornit o campanie mai degrabă de imagine decât una de informare prin spitalele din ţară”.

„Agenda publică este acaparată de peste doi ani de problemele personale ale liderilor PSD certaţi cu justiţia, timp în care cetăţenii suferă tot mai mult de pe urma incompetenţei guvernanţilor. Este revoltător că ministrul Sănătăţii a pornit o campanie mai degrabă de imagine decât una de informare prin spitalele din ţară. Cum să mai creadă cineva că PSD chiar va construi noi spitale?”, a declarat Iohannis, marţi, la Palatul Cotroceni, la ceremonia de decorare a unor spitale din ţară.

El a susţinut că Ziua Mondială a Sănătăţii a fost transformată de decidenţii guvernamentali într-un „spectacol îndoielnic, cu pedepse şi controale demonstrative”.

„Eu cunosc foarte bine sistemul de sănătate din România, am fost pacient în spitale publice din ţară şi ştiu cu ce se confruntă medicii şi asistentele medicale, cercetătorii şi tot personalul din acest sistem. Am vizitat spitale publice şi private şi centre de cercetare medicală şi am văzut oameni care, lucrând în condiţii precare, încearcă să-şi facă bine meseria, în ciuda piedicilor cu care se confruntă. Aceştia sunt oamenii către care îmi îndrept aprecierea şi recunoştinţa, indiferent unde lucrează”, a mărturisit şeful statului.

Preşedintele Iohannis a subliniat că sistemul sanitar se confruntă cu dificultăţi, adăugând că, din păcate, actuala guvernare PSD este un „eşec de la un capăt la altul”.

„PSD a promis românilor nu mai puţin de 8 spitale regionale şi un spital republican. A promis, de asemenea, reabilitarea, modernizarea şi dotarea spitalelor existente. Sunt angajamente scrise negru pe alb în programul de guvernare, asumat şi votat în Parlament. Ce s-a întâmplat cu ele? Simplu, ca şi în economie, educaţie, infrastructură, şi de promisiunile în domeniul sănătăţii s-a ales praful”, a afirmat Iohannis. 

Ministrul Sănătăţii, Sorina Pintea, i-a răspuns preşedintelui. În ceea ce priveşte declaraţiile preşedintelui că ministrul Sănătăţii ar fi pornit mai degrabă o campanie de imagine prin spitale, Sorina Pintea a afirmat că şi predecesorii ei au făcut acest lucru, însă nu l-au deranjat, aceştia fiind de altă culoare politică.

„Pe de o parte spunea că mă aflu într-o campanie de imagine, pe de altă parte, chiar la finalul expozeului, spunea că actul medical înseamnă şi spitale curate. Păi eu nu înţeleg, când a vorbit serios. Domnul preşedinte a aflat abia acum despre dificultăţile cu care se confruntă sistemul. Îmi pare bine că a aflat abia acum, dar i-aş aduce aminte domnului preşedinte că atunci când alţii de altă culoare politică făceau acelaşi lucru erau apreciaţi. Observ că are alte unităţi de măsură în domeniul sănătăţii” a spus Sorina Pintea, citată de News.ro. 

Ministrul Sănătăţii a replicat că nu a înţeles care au fost criteriile după care şeful statului a decis să premieze unele unităţi medicale. Referindu-se la spitalul din Constanţa, care a fost decorat de preşedinte, ministrul a spus că nu a ştiut că acest spital urma să primească o distincţie de la şeful statului atunci când a mers în vizită acolo.
„Lucrurile din punctul meu de vedere sunt foarte clare: domnul preşedinte nu a fost bine consiliat în problema sănătăţii. Şi Spitalul Judeţean Cluj are probleme, lucru scos în evidenţă nu doar de mine ci şi de pacienţi care au trecut pragul acelui spital”, a mai spus Sorina Pintea. 
„Dacă acestea sunt spitalele pe care dânsul le consideră bune pentru pacienţii din România, mie-mi pare rău”, a mai afirmat Pintea.
Aceasta a ţinut să precizeze că programul de guvernare al PSD nu prevede doar construirea spitalelor regionale, ci documentul „are mai multe puncte pe care le-a îndeplinit”.

„Poate că domnul preşedinte ar trebui să fie informat de investiţiile pe care le-am făcut anul trecut, acum doi ani şi anul acesta. Anul acesta bugetul pentru investiţii este celmai mare din istoria ministerului”, a mai spus Pintea.
Ministrul Sănătăţii a spus că va continua controalele în spitale.
„Voi face în continuare aceste controale pentru că îmi doresc într-adevăr să schimbăm ceva în acest sistem şi cred că ar fi bine să mă lase în pace”, a concluzionat Sorina Pintea.