Klaus Iohannis s-a plimbat cu barca cu motor electric pe lacul din Parcul Natural Comana

Președintele Klaus Iohannis a vizitat miercuri Parcul Natural Comana din apropierea Bucureștiului. Președintele s-a plimbat cu o barcă cu motor electric pe lacul din parcul natural şi a transmis că România are nevoie de mai multe zone împădurite.

04 aug. 2021, 11:10

Klaus Iohannis a mers miercuri în Parcul Natural de la Comana, unde s-a plimbat cu barca cu motor electric pe lac. De asemenea, şeful statului a transmis că România dorește să extindă zona împădurită și se lucrează în acest sens şi că ţara noastră are nevoie să recâștige terenul pentru împăduri și pentru a face exploatarea pădurilor mult mai ecologică.

„România dorește să extindă zona împădurită și se lucrează în acest sens. Am discutat și despre pădure în timp ce ne plimbam cu barca. Este cea mai mare pădure din această zona a României. Am participat la acțiuni de îmădurire și reîmpădurire. România are nevoie să recâștite terenul pentru împădurile și pentru a face exploatarea pădurilor mult mai ecologică. Am de gând să rămân foarte conectat pe acest fenomen.

Citeşte şi: Klaus Iohannis recunoaşte că s-ar putea aplica noi restricţii în cazul în care valul patru va fi puternic: „Nu prin discriminare vom învinge pandemia, ci prin vaccinare” VIDEO

Dacă vorbim despre reducerea emisiilor de bioxid de carbon și absorbția lui, vedem de ce este nevoie de pădure. Avem nevoie de pădure, dacă vrem la la orizonul anului 2020 să ajungem la neutralitate climatică. Aceste chestiuni nu țin de ambiții științifice sau politice ale Bruxellesului. Ele țin de viața noastră. Dorim să avem un mediu sănătos și pentru generațiile care vin. Nu putem să consumăm noi toate resursele. Este nevoie de foarte multă implicare, de foarte multă politică pro mediu. Mă bazez pe voi să contribuim la schimbarea atitudinii, la schimbarea de paradigmă. Avem foarte mult de lucru și aici este oportunitatea fondurilor din PNRR care are o mare componență a măsurilor verzi”, a declarat Klaus Iohannis.

De asemenea, şeful statului a vorbit şi despre zonele naturale protejate din România.

„Avem mai multe în România, ele au o importanță deosebită pentru mediu, dar și pentru combaterea schimbărilor climatice. Pădurea menține temperatura mai joasă. Cred că nu mai este nimeni care să nege schimbările climatice. Și în România am avut în această vară fenomenele meteo ieșite din comun: inundații grave, caniculă. Trebuie să conștientizăm importanța acțiunilor care combat schimbările climatice și trebuie să protejăm mediul”, a spus Klaus Iohannis la Comana.

Citeşte şi: Ministrul Mediului anunţă impozitarea mașinilor mai vechi de 15 ani. Ce soluții propune Tánczos Barna pentru autovehiculele poluante

”Am venit în această zonă frumoasă pentru a descuta despre proiectele de punere în valoare a zonei Comana (…) E nevoie să conștientizăm importanța acestor locuri pentru sectorul de recreere”, a mai spus președintele.