Sfatul MAJOR dat de Ion Ţiriac preşedintelui Klaus Iohannis

Ion Ţiriac spune că îşi doreşte ca preşedintele Klaus Iohannis să fie un "arbitru principal", în comparaţie cu Traian Băsescu, numit "preşedinte - jucător".

05 feb. 2015, 08:15
Sfatul MAJOR dat de Ion Ţiriac preşedintelui Klaus Iohannis

Klaus Iohannis trebuie să fie un preşedinte – arbitru principal, spune Ion Ţiriac. „Avem un presedinte nou, democratic ales. Am avut unul care a iesit, dupa 10 ani, care a fost un caracter, nu poti sa negi ca dl Basescu a fost un caracter, un jucator, dupa cum spune dumnealui, zdravan, si din toate punctele de vedere. Intrebarea e pe cine vrei dumneata presedinte? Vrei un jucator, vrei un atacant, vrei un aparator? Eu, personal, as vrea un arbitru principal. Eu stiu ca are influenta in special un domn Iohannis venit acum pe un cal de popularitate foarte mare. Bravo! Sa speram ca influenta este pozitiva, ca este presedintele tuturor. Daca se baga in Executiv, nu e in regula si cadem in acelasi pacat. Daca nu se baga, e aproape pasiv”, a afirmat omul de afaceri la Digi 24.

Ion Ţiriac, ŞOCAT de scandalul momentului în România. REACŢIE ULUITOARE

Ion Ţiriac mai spune că Romania ar trebui să aibă ca sistem de guvernământ republică prezidenţiala, asemenea Franţei.

„Poate ca dl presedinte sa se gandeasca: „E poate momentul sa fac un referendum, poate romanii n-ar vrea o republica prezidentiala?’. Si cu aia ai terminat totul. Ne luam dupa Franta, ca acum suntem dupa Germania, un pic mai prezidentiali decat Germania. (…) Si atunci presedintele numeste un prim-ministru, dar e si responsabil”, a conchis Ion Ţiriac.