KLAUS IOHANNIS: „Să se impoziteze TOT ce se poate impozita”. Visează locul lui Crin Antonescu în PNL

Klaus Iohannis a declarat recent, întrebat fiind despre introducerea unor noi taxe, că i se pare corect "să se impoziteze tot ce se poate impozita" şi că impozitele "cu siguranţă se vor regăsi" în facturile plătite de către cetăţeni. Primarul Sibiului, Klaus Iohannis, a acceptat, vineri, nominalizarea sa ca vicepremier şi ministru de Interne. 

07 feb. 2014, 11:01
KLAUS IOHANNIS: „Să se impoziteze TOT ce se poate impozita”. Visează locul lui Crin Antonescu în PNL

Klaus Iohannis are o viziune extrem de liberală, care ar putea intra în conflict cu politicile sociale ale Guvernului Ponta. „Dacă vorbim de impozite şi taxe, mi se pare corect să se impoziteze tot ce se poate impozita. Mi s-a părut întotdeauna puţin straniu că noi impozităm cetăţenii şi pentru curte şi pentru casă, dar alţii folosesc tot felul de lucruri, renumitul stâlp şi aşa mai departe, fără să plătească niciun impozit. Mi se pare chiar foarte corect să se impoziteze şi structurile speciale. De ce nu s-ar impozita?”, a spus Iohannis, într-o conferinţă de presă, întrebat fiind cum comentează introducerea unor noi impozite.

El a afirmat că impozitele „cu siguranţă, se vor regăsi” în facturile plătite de către cetăţeni, întrucât furnizorii de utilităţi cunosc suficiente metode pentru a „arunca povara fiscală pe consumatorul final”.

În plus, întrebat ce părere are despre majorarea accizelor la carburanţi, Iohannis a răspuns: „Eu sper ca aceasă acciză să aibă o destinaţe clară pentru investiţii şi nu pentru consum, altfel nu face sens”. 

Întrebat dacă liderul PNL, Crin Antonescu, va plăti electoral, în 2014, pentru aceste impozite, taxe şi accize majorate, Iohannis a răspuns: „Este posibil”.

KLAUS IOHANNIS se gândeşte la şefia PNL

Primarul Sibiului, Klaus Iohannis, a spus că, după alegerile prezidenţiale din 2014, în cazul în care liderul PNL, Crin Antonescu, devine preşedinte, este „dispus să discute” despre preluarea şefiei PNL, fiind posibil să fie una dintre persoanele care „ar intra în discuţie”.

„Este posibil ca atunci să devin una dintre persoanele care ar intra în discuţie, dacă va fi aşa sau nu vom vedea atunci. Nu cu gândul acesta am intrat în PNL, dar dacă atunci se pune problema evident că sunt dispus să discut”, a spus Klaus Iohannis.