Klaus Iohannis a promis că se va implica în sportul românesc. L-a decorat pe Ivan Patzaichin şi ar juca împotriva Simonei Halep

Klaus Iohannis a declarat că în noul mandat are de gând să se implice în organizarea sportului românesc, subliniind că trebuie schimbat modul în care lucrează federaţiile, dar şi ministerul cu federaţiile.

26 nov. 2019, 12:28
Klaus Iohannis a promis că se va implica în sportul românesc. L-a decorat pe Ivan Patzaichin şi ar juca împotriva Simonei Halep

Am de gând să mă implic în organizarea sportului românesc, acest lucru l-am discutat de la bun început cu noul Guvern. Este clar că noi am greşit în gestionarea sportului românesc, este nevoie de promovarea sportului în masă, în şcoli şi a sportului de performanţă, dar într-un fel modern.

Cred că felul în care lucrează federaţiile şi ministerul cu federaţiile trebuie schimbat. Noi funcţionăm după un model anacronic care nu mai poate funcţiona„, a declarat Iohannis, după ceremonia de decorare a lui Ivan Patzaichin.

Întrebat ce părere are despre numirea lui Mirel Rădoi ca selecţioner, Iohannis a răspuns: „Ar fi bine să avem ceva rezultate încurajatoare şi acolo„.

Cu siguranţă accept provocările şi de tip sportiv la momentul potrivit„, a afirmat preşedintele când a fost întrebat dacă ar accepta să joace un meci de tenis cu Simona Halep.