Klaus Iohannis se întâlneşte, joi, cu reprezentanţii Băncii Mondiale

Administraţia Prezidenţială a anunţat că preşedintele Klaus Iohannis se va întâlni, joi, cu o delegaţie a Băncii Mondiale, condusă de directorul executiv al instituţiei, Frank Heemskerk.

16 sept. 2015, 16:45
Klaus Iohannis se întâlneşte, joi, cu reprezentanţii Băncii Mondiale

Preşedintele Klaus Iohannis va primi delegaţia Băncii Mondiale joi, la ora 16.00, la Palatul Cotroceni.

Premierul Victor Ponta declart că statul român nu mai are nicio datorie faţă de Fondul Monetar Internaţional (FMI), precizând că România nu are nevoie „de niciun dolar şi niciun euro împrumut” de la instituţiile financiare internaţionale.

Anul acesta terminăm şi nu mai avem absolut niciun dolar datorie la Fondul Monetar Internaţional. Am plătit cu greu ceea ce s-a împrumutat şi s-a cheltuit bine, prost, mai degrabă prost, în 2010-2011 şi Guvernul, împreună cu liderii politici, va discuta despre oportunitatea şi condiţiile încheierii unui nou acord cu instituţile financiare internaţionale. România nu are nevoie de niciun dolar şi niciun euro împrumut de la FMI sau Comisia Europeană, dar acordul cu instituţiile internaţionale, într-o perioadă frământată pentru regiune şi pentru Europa, eu personal cred că e un lucru bun, însă decizia va fi luată la nivel politic”, susţinea Victor Ponta.

CITEŞTE ŞI: Şedinţă CSAT. Ce este pe ordinea de zi a reuniunii de la Cotroceni