Klaus Iohannis se va muta la Vila Lac 3. Imobilul, în renovări de aproape un an de zile

Preşedintele Klaus Iohannis vrea să se mute în luna ianuarie în reşedinţa oficială. Şeful statului aşteaptă ca RA-APPS să anunţe finalizarea lucrărilor de la Vila Lac 3 şi, după un an de mandat, să poată ocupa locuinţa de protocol ce îi revine conform legii, relatează România TV. Noua casă ar putea s-o facă şi pe Prima Doamnă, Carmen Iohannis, să se mute la Bucureşti. 

04 ian. 2016, 08:36
Klaus Iohannis se va muta la Vila Lac 3. Imobilul, în renovări de aproape un an de zile

Preşedintele Klaus Iohannis ar urma să se mute în Vila Lac 3, reşedinţa care îi revine în calitate de şef al statului, spre finalul lunii ianuarie, cel tarziu inceputul lunii februarii, informează România TV.

Iohannis aşteaptă ca cei de la RA-APPS să anunţe finalizarea lucrărilor, lucrări care durează de aproape un an de zile.

Vila Lac 3, unde a locuit Traian Băsescu pe perioada mandatelor prezidenţiale, a intrat în reparaţii în luna martie 2014.

La finalul lunii noiembrie, Administraţia Prezidenţială preciza pentru România TV că preşedintele României nu a preluat încă reşedinţa oficială.

„RAAPPS va notifica Administraţia Prezidenţială cu privire la data preluării reşedinţei oficiale. Președintele României nu a avut nicio solicitare specială. După cum ştiţi, reşedinţa oficială se află in administrarea RAAPPS şi orice amenajări în curs de execuţie la imobilele din administrarea Regiei sunt stabilite de RAAPPS„, preciza preşedinţia.

CITEŞTE ŞI Document OFICIAL. De ce nu a preluat Klaus Iohannis reşedinţa oficială de la Vila Lac 3