Klaus Iohannis şi-a agăţat în birou un tablou luat din Muzeul Brukenthal. VEZI DOVADA!

Deși la prima vedere primarul Sibiului pare un om cu gusturi simple, Klaus Iohannis se dovedește a fi un mare cunoscător de artă. Altă explicație nu există pentru faptul că acesta are în biroul său de la sediul Primăriei din Sibiu un tablou luat în mod abuziv din Muzeul Brukenthal aparținând pictorului Franz Neuhauser cel Tânăr.

13 nov. 2014, 13:59

Fotografiile îl arată pe primarul Sibiului, Klaus Iohannis, în biroul său de la sediul Primăriei, având în spate tabloul Vedere panoramică a orașului Sibiu la 1808, semnat de Franz Neuhauser cel Tânăr, operă care a fost luată în mod necorespunzător din Muzeul Brukenthal, fiind de fapt o piesă importantă din patrimoniul muzeului, având chiar și număr de inventar: 3579.

Tabloul apare și în catalogul Muzeului Brukenthal (foto 15, pagina 20) despre Pictura Germană din Transilvania în perioada secolului XVI – începutul secolului XIX.

Muzeul Național Brukenthal este un muzeu din Sibiu, având sediul principal în Palatul Brukenthal din Sibiu, construit de baronul Samuel von Brukenthal între anii 1778 și 1788, pe o latură a Pieței Mari.