KLAUS IOHANNIS şi-a invitat sibienii la depunerea jurământului şi la recepţia de la Cotroceni

Peste 50 de sibieni sunt invitați oficial duminică, la ceremonia în care președintele ales, Klaus Iohannis, va depune jurământul în fața camerelor reunite ale Parlamentului, dar și la recepția care va avea loc la Cotroceni, scrie turnulsfatului.ro.

17 dec. 2014, 10:01
KLAUS IOHANNIS şi-a invitat sibienii la depunerea jurământului şi la recepţia de la Cotroceni

Potrivit sursei citate, sunt invitați oficial toți cei 23 de consilieri locali ai municipiului Sibiu, primarul și viceprimarul municipiului Mediaș și reprezentanți ai Consiliului Județean, respectiv câte două persoane din grupurile FDGR, PNL și PDL.

Pe lângă aceștia, invitații au mai primit prietenii apropiați ai fostului primar.

Inițial, pentru ședința solemnă de la Parlament, lista invitaților la eveniment număra aproximativ 300 de persoane, însă nu sunt decât 136 de locuri în Parlament pentru invitați, și atunci și din lista alocată Sibiului a trebuit ajustată. Oricum, va fi instalată o sală, unde va vor fi montate ecrane, unde vor intra o parte din oamenii care sunt chemați”, au spus surse liberale.

CITEŞTE ŞI PRIMA ÎNTÂLNIRE între Traian Băsescu şi Klaus Iohannis la Palatul Cotroceni

În seara zilei de duminică, la Palatul Cotroceni va fi organizată o recepție cu ocazia preluării mandatului de către noul președinte.

„Au fost chemați toți consilierii locali, dar și alți colegi din Primăria Sibiu„, a confirmat viceprimarul Virgil Popa.

Duminică, la ora 12.00, în plenul comun al Senatului României și al Camerei Deputaților, Iohannis va depune jurământul, iar la ora 13.00, la Palatul Cotroceni va prelua oficial mandatul de președinte al României de la președintele Traian Băsescu.