Klaus Iohannis şi-a schimbat poza profilului de Facebook cu sloganul „Je suis Charlie”

Preşedintele României, Klaus Iohannis, a postat pe contul de Facebook un nou mesaj legat de masacrul comis în redacţia publicaţiei pariziene "Charlie Hebdo". Totodată, Iohannis şi-a schimbat şi poza de profil cu sloganul "Je suis Charlie".

07 ian. 2015, 19:33
Klaus Iohannis şi-a schimbat poza profilului de Facebook cu sloganul „Je suis Charlie”

„Vă chem să fim alături de familiile victimelor tragediei de astăzi din Franța, alături de cei pentru care libertatea de exprimare este un crez. Suntem datori să luptăm împotriva terorismului, acest flagel nimicitor care nu își mai poate avea locul în lume”, a scris Klaus Iohannis.

Zeci de mii de oameni au ieşit în stradă miercuri seară la Paris pentru a aduce un omagiu victimelor atentatului sângeros comis la sediul săptămânalului Charlie Hebdo, soldat cu moartea a 12 persoane şi rănirea altor 11. Mitinguri au loc şi în Lyon, Toulouse şi alte oraşe franceze, dar şi mari oraşe europene pentru a denunţa teroarea islamistă.

După atacul terorist de miercuri dimineaţa asupra publicaţiei săptămânale de satiră şi umor, Charlie Hebdo, din Paris, soldat cu moartea a 12 persoane, inclusiv redactorul şef al publicaţiei, mii de oameni au ieşit pe străzile Parisului pentru a deplânge tragedia jurnaliştilor şi a protesta faţă de recrudescenţa terorii în Franţa.

La apelul mai multor sindicate, asociații, organizații media și partide politice, participanții s-au reunit în jurul orei locale 17:00 în Place de la République (Piaţa Republicii) din centrul capitalei franceze, nu departe de sediul publicației Charlie Hebdo, scena atacului.

Mai târziu, alte oraşe din Franţa, dar şi din Europa, cum a fost, de pildă, Berlinul, au organizat acţiuni asemănătoare în semn de solidaritate cu francezii.

La mitingul din Paris participau miercuri seară mii de oameni, care au denunţat violenţa islamistă şi au condamnat actele criminale ale acesteia.

Potrivit lefigaro.fr, care citează surse din cadrul poliţiei, peste 10.000 de persoane au ieşit în stradă în Lyon pentru a-şi arăta nemulţumirea faţă de atacul terorist din Paris. Surse din primărie spun că numărul manifestanţilor a ajuns la 15.000.

De asemenea, 10.000 de oameni au ieşit în stradă în Toulouse, 5000 în Nantes.

În semn de solidaritate, oamenii au ieşit cu miile în stradă şi în Berlin, Germania.


loading...