Klaus Iohannis și prima doamnă au ajuns „în stil” la New York. Imagini cu aeronava de lux a președintelui FOTO

Klaus Iohannis și prima doamnă au zburat cu un charter de lux la New York, unde președintele va participa la sesiunea Adunării Generale a ONU.

21 sept. 2021, 10:06

Klaus Iohannis, președintele României, a plecat duminică, 19 septembrie, din București spre New York într-un avion privat de tip Dassault Falcon 8X (LX-LXL) închiriat de la Global Jet.

În călătoria sa către SUA, șeful statului a făcut escală la Sibiu pentru a o prelua și pe soția sa Carmen Iohannis.

Aeronava de lux în care a călătorit șeful statului este cu adevărat impresionantă, fotoliile din tapițerie albă, canapelele spațioase și bucătăria ultramodernă sunt doar câteva dintre elementele de care Iohannis s-a bucurat în călătoria spre New York.

Interiorul aeronavei dispune și de o arhitectura interioară superbă, iar designul elegant și minimalist include mobilier în culorile dominante alb și negru.

„Președintele participă în zilele ce urmează la Adunarea Generală ONU organizată la NY și la un summit pe tema pandemiei organizat de Administrația Prezidențială a SUA”, a transmis BoardingPass.ro.

Tema celei de-a 76-a sesiuni a Adunării Generalea ONU  este „Construirea rezilienţei prin speranţă vizând recuperarea după pandemia de COVID-19, reconstrucţia durabilă, răspunsul la nevoile planetei, respectarea drepturilor omului şi revitalizarea Organizaţiei Naţiunilor Unite”.

„Preşedintele României, Klaus Iohannis, va conduce, în perioada 21-23 septembrie 2021, delegaţia României la segmentul la nivel înalt al celei de-a 76-a sesiuni a Adunării Generale a Organizaţiei Naţiunilor Unite (ONU), care va avea loc la New York, Statele Unite ale Americii.

La sesiunea din acest an a Adunării Generale a ONU, pentru prima dată de la începutul pandemiei de COVID-19, lucrările evenimentului se vor derula cu prezenţa fizică a şefilor de stat sau de guvern din statele membre ONU”, a transmis Administraţia Prezidenţială.

Klaus Iohannis vorbește astăzi la ONU. Președintele României a fost invitat de Joe Biden să participe miercuri și la summit dedicat pandemiei

Klaus Iohannis

este însoțit în SUA de prezent ministrul Afacerilor Externe, Bogdan Aurescu. Tema celei de-a 76-a sesiuni a Adunării Generale este „Construirea rezilienţei prin speranţă vizând recuperarea după pandemia de COVID-19, reconstrucţia durabilă, răspunsul la nevoile planetei, respectarea drepturilor omului şi revitalizarea Organizaţiei Naţiunilor Unite”.

Segmentul de dezbateri generale la nivel înalt debutează marţi, fiind cel mai important eveniment internaţional anual de diplomaţie multilaterală.

În prima zi a segmentului la nivel înalt al dezbaterilor generale, preşedintele Klaus Iohannis va susţine intervenţia naţională în plenul Adunării Generale.

„Participarea preşedintelui României la această sesiune va constitui o oportunitate de evidenţiere a poziţiei ţării noastre cu privire la actualele provocări globale, care necesită soluţii comune, solidaritate şi cooperare, bazate pe principii democratice solide şi respectarea dreptului internaţional. Preşedintele Klaus Iohannis va sublinia importanţa ordinii internaţionale bazate pe reguli, precum şi a unui multilateralism eficient şi echitabil, în beneficiul tuturor cetăţenilor statelor membre ONU„, a arătat Administraţia Prezidenţială.

Miercuri, şeful statului va participa la „Evenimentul Informal la Nivel Înalt privind Acţiunea Transformativă pentru Natură şi Oameni”.

Totodată, şeful statului va lua parte, la invitaţia preşedintelui SUA, Joe Biden, miercuri, la Summitul Global pe tema coordonării răspunsului internaţional în contextul noului coronavirus (Global COVID-19 Summit: Ending the Pandemic and Building Back Better Health Security to Prepare for the Next), organizat de către acesta.

Administraţia Prezidenţială arată că preşedintele Klaus Iohannis va transmite un mesaj prin care vor fi reliefate eforturile ţării noastre de combatere a pandemiei, precum şi susţinerea pentru construirea unei arhitecturi globale rezistente de securitate a sănătăţii, care să permită gestionarea adecvată a crizelor neprevăzute.