Klaus Iohannis şi soţia sa s-au rugat în unicul lăcaş de cult al românilor din Istanbul VIDEO

Preşedintele Klaus Iohannis şi soţia sa Carmen s-au rugat, miercuri, în unicul lăcaş de cult al românilor din Istanbul. Cuplul prezidenţial îşi continuă vizita în Turcia, într-un moment sensibil, în care Europa se află sub asediul atacurilor teroriste.

23 mart. 2016, 12:48
Klaus Iohannis şi soţia sa s-au rugat în unicul lăcaş de cult al românilor din Istanbul VIDEO

„Bine aţi venit în mijlocul nostru, la parohia românească din Istanbul, unde comunitatea românească se roagă în fiecare duminică, începând din anul 2004„, a fost mesajul de bun venit, pe care i l-a transmis preotul român lui Klaus Iohannis.

Biserica Sf. Muceniţă Paracheva a fost construită într-un vechi cartier bizantin. Mulţi români din Istanbul s-au mutat acolo tocmai pentru a fi aproape de locul în care se pot ruga la Sfânta, considerată ocrotitoarea femeilor nedreptăţite.

Este o mare bucurie pentru noi că putem să vă vizităm aici. Suntem foarte bucuroşi că putem întâlni români aici şi, în acelaşi fel, pot să spun că suntem foarte mulţumiţi că avem acest loc, unde comunitatea românească poate să se simtă acasă„, a transmis Klaus Iohannis.

Şeful statului a primit o icoană de la preoţii care slujesc la biserica românilor.

Cuplul prezidenţial a vizitat la Istanbul şi Catedrala Sfânta Sofia, dar şi marea Moschee Albastră.

CITEŞTE ŞI: Traian Băsescu: În Turcia, Iohannis să spună că nu vrem moschee