Klaus Iohannis: Spaţiul Schengen nu funcţionează, vom discuta în CSAT VIDEO

Preşedintele Klaus Iohannis a anunţat că aderarea României la spaţiul Schengen se va discuta, joi, în cadrul Consiliului Suprem de Apărare a Ţării (CSAT). Mai mult, şeful statului consideră că "spațiul Schengen este nefuncțional în momentul de față".

14 sept. 2015, 15:13
Klaus Iohannis: Spaţiul Schengen nu funcţionează, vom discuta în CSAT VIDEO

Klaus Iohannis a fost întrebat, luni, în cadrul unei conferinţe de presă, dacă actuala criză a imigranţilor a demonstrat că România a fost nedreptăţită pentru că nu i s-a permis până acum accesul în spaţiul Schengen.

Cred că mai multora le-a venit ideea să urmărească ce s-a întâmplat la graniţele externe ale spaţiului Schengen. Nu cred că putem să punem chestiunea în termeni de nemeritat sau în alte categorii emoţionale, dar cred că putem cu toţii să constatăm că spațiul Schengen nu funcționează de facto, e nefuncțional în momentul de față. Această chestiune va face obiectul unei discuţii în CSAT. Am inclus această chestiunea pe ordinea de zi a CSAT„, a spus Klaus Iohannis.

De asemenea, şeful statului a precizat că nu este de părere că „dosarele migraţiei şi dosarul Schengen al României trebuie amestecate„.

CITEŞTE ŞI: Calotă: România NU CONDIŢIONEAZĂ acceptarea cotelor obligatorii de REFUGIAŢI de intrarea în SCHENGEN