Klaus Iohannis: Summitul NATO vine cu o mare responsabilitate, implementarea deciziilor stă în faţa noastră

Summitul NATO de la Varșovia vine cu o mare responsabilitate, deoarece deciziile care au fost luate la această reuniune trebuie implementate, a declarat președintele Klaus Iohannis, în conferința comună cu omologul său polonez, Andrzej Duda.

10 iul. 2016, 13:46
Klaus Iohannis: Summitul NATO vine cu o mare responsabilitate, implementarea deciziilor stă în faţa noastră

Summitul care s-a încheiat ieri cred că vine și cu o mare responsabilitate pentru noi, fiindcă deciziile s-au luat, dar implementarea lor stă în fața noastră și faptul că am discutat astăzi, domnule președinte, împreună cum să procedăm la implementarea comună a acestor concluzii deja este un lucru excelent și cu certitudine vom găsi împreună cele mai bune căi pentru a implementa ceea ce am decis împreună la acest Summit„, a spus Iohannis, duminică, în conferința comună. 

La rândul său, oficialul polonez a afirmat că întâlnirea cu omologul său român reprezintă o încheiere simbolică a Summitului NATO. 

Noi vom dori să adâncim colaborarea militară cu România„, a spus Duda. 

El a arătat că în cadrul Enhanced Forward Presence va fi trimisă în Polonia o companie a armatei din România pentru a consolida forțele Alianței. 

Președintele Poloniei a mai spus că discuțiile cu Klaus Iohannis au vizat și consolidarea proceselor democratice în Republica Moldova. 

România aici este cea mai interesată, este un vecin și această chestiune este foarte importantă pentru securitate, pentru liniștirea situației în Ucraina. Acest interes deosebit al domnului președinte în chestiunile legate de Moldova sunt firești. Dar și pentru noi acest lucru este important pentru că trebuie să adâncim securitatea înspre Est, față de granițele noastre. Aceste chestiuni sunt o provocare și nu este o sarcină care ar fi nouă„, a afirmat el.