Klaus Iohannis sună alarma: USD dă de gândit, e un semnal puternic. PNL va ţine cont în negocieri VIDEO

Constituirea Uniunii Social Democrate, formată din PSD, UNPR şi PC, nu schimbă nimic în Guvern, dar cu siguranţă dă de gândit, chiar dacă este o alianţă pentru alegerile europarlamentare, şi e un semnal puternic de care liberalii vor ţine cont în negocieri, a declarat marţi prim-vicepreşedintele PNL, Klaus Iohannis, primarul Sibiului.

11 feb. 2014, 08:16
Klaus Iohannis sună alarma: USD dă de gândit, e un semnal puternic. PNL va ţine cont în negocieri VIDEO

„Cu siguranţă trebuie să ne dea de gândit. Imaginaţi-vă că sunteţi patru prieteni care faceţi totul împreună şi într-o după-amiază aflaţi că ceilalţi trei şi-au făcut cu grup tare, dar nu v-aţi despărţit de tot. Cum v-aţi simţi? Chit că se declară că este o alianţă pentru europarlamentare. Păi, alea sunt acum, iar după aceea va fi pentru altceva şi aşa mai departe. Mie mi se pare un semnal puternic, de care vom ţie cont în negocieri”, a spus Iohannis, într-o conferinţă de presă susţinută la Sibiu cu privire la constituirea USD.

Întrebat dacă „suferă” USL în urma formării USD, Iohannis a afirmat că nu, menţionând că „relaţia crede că suferă”.

„Dacă s-a făcut o alianţă de patru formaţiuni politice şi acum trei dintre ele şi-au făcut alianţa lor proprie, nu cred că cineva poate să spună: ‘păi şi ce dacă? e numai pentru europarlamentare’. Nu-i aşa. Este un semnal că ei vor altceva decât noi”, a adăugat Klaus Iohannis.

El a precizat că liberalii nu se pot face că nu văd cum „ceilalţi trei” încep „jocul lor propriu”.

Preşedintele PSD, Victor Ponta, cel al UNPR, Gabriel Oprea, şi liderul PC, Daniel Constantin, au semnat luni protocolul alianţei electorale Uniunea Social Democrată (USD) pentru alegerile europarlamentare.

Klaus Iohannis a precizat că a avut şi o discuţie cu vicepremierul Gabriel Oprea, explicând că nu se poate vorbi despre probleme de armonizare a relaţiilor.

Iohannis a spus că nu este un om al conflictelor şi că, în acest moment, totul se negociază în USL privind schimbările în componenţa Guvernului.