Klaus Iohannis, cu ochii pe Parlament: Partidele au făcut o promisiune. Sper să o onoreze

Președintele Klaus Iohannis a declarat, marţi, că partidele politice s-au angajat că vor adopta, în Parlament, în această sesiune, votul prin corespondenţă şi a precizat că va urmări "subiectul cu foarte multă atenţie".

15 sept. 2015, 08:04
Klaus Iohannis, cu ochii pe Parlament: Partidele au făcut o promisiune. Sper să o onoreze

Klaus Iohannis a participat la conferinţa „SMART DIASPORA 2020+: Cum valorificăm potenţialul strategic al diasporei româneşti”, prilej cu care a reluat ideea adoptării votului prin corespondenţă.

Asigurarea condiţiilor pentru exercitatea dreptului de vot al românilor din diaspora este esenţială. Încă de la începutul anului, după consultările de la Cotroceni, partidele politice s-au angajat sa introducă votul prin corespondenţă. Sper ca pana la finalul acestei sesiuni parlamentare, sa isi onoreze promisiunea si va asigur ca urmăresc subiectul cu foarte multă atenţie„, a declarat Klaus Iohannis.

CITEŞTE ŞI Klaus Iohannis, dispus să discute cu partidele pe tema reformării Parlamentului

Şeful statului a arătat că trebuie găsite argumente pentru ca românii din străinătate să se întoarcă în țară.

„Discuția este una mai largă, despre forța cetățenilor în democrație și despre diaspora ca interlocutor puternic și respectat al instituțiilor statului român și al clasei politice. Întărirea mecanismelor democratice, încurajarea participării și competiției politice vor constitui argumente în plus pentru întoarcerea acasă”, a spus Klaus Iohannis.