Klaus Iohannis: Sunt impresionat de numărul mare de urări primite. M-au emoţionat şi bucurat

Președintele Klaus Iohannis a mulțumit luni celor care l-au felicitat de ziua sa, declarându-se impresionat de numărul mare de urări primite, care l-au emoționat și bucurat.

13 iun. 2016, 18:20
Klaus Iohannis: Sunt impresionat de numărul mare de urări primite. M-au emoţionat şi bucurat

„Sunt impresionat de numărul mare de urări primite astăzi. M-au emoționat și bucurat în egală măsură. Vă mulțumesc tuturor!”, a scris luni președintele Iohannis pe Facebook.

Citeşte şi:  Klaus Iohannis analizează alegerile locale. Guvernul trebuie să mobilizeze electoratul să vină la vot la parlamentare

Klaus Iohannis s-a născut pe data de 13 iunie 1959, la Sibiu, într-o familie de saşi transilvăneni, potrivit informaţiilor postate pe pagina sa de Facebook.

Părinții săi au emigrat, în anii ’90, în Germania, însă el a ales să rămână în Sibiu. A urmat cursurile Facultății de Fizică din cadrul Universității „Babeș Bolyai” din Cluj Napoca.

În 1983 a început să predea, fiind profesor la mai multe școli din împrejurimile Sibiului, iar după cinci ani a ajuns să predea la Liceul ”Samuel von Brukenthal”, pe care îl absolvise, titularizându-se aici

După 15 ani de activitate ca profesor, Klaus Iohannis a fost numit în conducerea învățământului local din Sibiu. A fost inspector școlar general adjunct (1997-1999) și apoi inspector școlar general în cadrul Inspectoratului Școlar al Județului Sibiu (1999-2000).

„Începând cu anul 1990, am devenit membru al Forumului Democrat German din România. M-am aflat la președinția Forumului timp de 12 ani, începând din 2002, iar în anul 2000, am avut onoarea de a fi desemnat drept candidat din partea FDGR la alegerile pentru Primăria Sibiului. Deși niciun sondaj nu indica asta, în luna iunie a aceluiași an, am fost ales primar al Sibiului și am continuat să reprezint prima opțiune a sibienilor la toate alegerile ce au urmat. Astăzi, sunt Președinte al României, în urma alegerilor prezidențiale din noiembrie 2014„, a scris Klaus Iohannis, pe Facebook.