Klaus Iohannis, un nou atac la adresa PSD: „România, prima la sărăcie după guvernarea PSD”

Președintele Klaus Iohannis şi-a prezintat programul electoral cu care vrea să câștige al doilea mandat. Şeful statului a lansat încă o dată o serie de atacuri la adresa PSD. El a declarat că România riscă să rămână singura ţară din Uniunea Europeană cu MCV.

27 oct. 2019, 15:00
Klaus Iohannis, un nou atac la adresa PSD: „România, prima la sărăcie după guvernarea PSD”

Preşedintele Klaus Iohannis a sublinat faptul că România este prima ţară la capitolul sărăcie şi ultima la ocrotirea persoanelor vulnerabile din Uniunea Europeană.

„După ani de guvernare social-democrată, ţara noastră, din păcate, este încă prima la sărăcie şi ultima la ocrotirea persoanelor vulnerabile dintre toate statele Uniunii Europene. Trist. Prin actualele politici defectuoase, autorităţile nu corectează dezechilibrele şi nici nu dau încredere cetăţenilor că sistemul de pensii sau cel de asistenţă socială sunt echitabile şi sustenabile pe termen lung. Această situaţie nu mai poate continua. Avem nevoie de o viziune pe termen lung, care să cuprindă soluţii şi măsuri reale de sprijin pentru toate categoriile sociale, inclusiv în ceea ce priveşte natalitatea, pensionarea sau inserţia pe piaţa muncii”, a susţinut Iohannis, duminică, la lansarea programului său prezidenţial pentru un nou mandat”, a declarat preşedintele Iohannnis.

Şeful statului mai spune că România riscă să rămână singura ţară din Uniunea Europeană cu MCV.

„Au trecut 30 de ani de la Revoluţie, însă moştenirea comunismului s-a văzut în toate perioadele în care PSD a fost la putere, perpetuând incompetenţă şi corupţie, atitudini contrare unui spirit democratic, transparent, proeuropean. Acest partid a fost o piedică în calea dezvoltării României în toţi aceşti 30 de ani, a politizat administraţia, a alungat oamenii competenţi din funcţii, a inhibat funcţionarea normală a instituţiilor, a blocat investiţiile pentru construirea de şcoli, spitale şi autostrăzi, a încercat politizarea justiţiei şi a vrut să facă drepturi speciale pentru politicienii penali. După această guvernare PSD România riscă să rămână singura ţară din Uniunea Europeană cu MCV. Guvernarea eşuată a PSD a sufocat ţara prin birocraţie, nepotism, corupţie, abuzuri şi lipsă de predictibilitate. Drumul spre o Românie normală este unul foarte dificil, dar sunt optimist pentru că astăzi românii vor schimbare şi luptă pentru această schimbare”, a spus Klaus Iohannis în prezența liberalilor.

Klaus Iohannis și-a făcut public pe site-ul de campanie, în 16 octombrie, programul electoral „Împreună pentru o Românie normală”, în care spune că își propune, în cazul câștigării celui de-al doilea mandat, continuarea luptei anticorupție, consolidarea statului de drept și a parteneriatelor strategice ale României, dar și modernizarea administrației publice locale.

„Împreună pentru România normală”, este centrat pe 8 principii:

  • Statul în slujba cetățeanului – reconstruirea încrederii în instituții
  • România legii – garantarea statului de drept
  • România sustenabilă – promovarea educației, sănătății și a solidatității sociale
  • România prosperă și predictibilă – consolidarea
  • României anteprenoriale România competitivă – remedierea decalajelor prin stategii și politici inteligente
  • România conectată – dezvoltarea infrastructurii și digitalizarea România europeană – sporirea beneficiilor integrării europene
  • România puternică – promovarea parteneriatelor durabile

„Timp de trei decenii, România a făcut eforturi considerabile pentru a se desprinde de trecutul comunist.(…) România a îndeplinit obiective naţionale esenţiale pentru dezvoltarea internă și consolidarea poziţiei pe plan extern: integrarea în NATO și Uniunea Europeană. Anul 2019 reprezintă momentul în care România trebuie să intre într-o nouă etapă, una de modernizare în spirit european. Noi, românii, credem în valorile fundamentale ale civilizaţiei europene, în democraţie și libertate. Am arătat în ultimii ani că respingem orice formă de abuz și dispreţ faţă de demnitatea umană. Nu ne imaginăm societatea românească de mâine fără dreptate, pluralism politic, stat de drept, integritate, egalitate în faţa legii”, susține șeful statului.