Klaus Iohannis va conduce prima şedinţă din acest an a CSM. Instituţia îşi alege noua conducere

Klaus Iohannis va conduce marți prima ședință din acest an a Consiliului Superior al Magistraturii, în care se va alege conducerea instituției, a anunţa Administraţia Prezidenţială.

05 ian. 2015, 20:24
Klaus Iohannis va conduce prima şedinţă din acest an a CSM. Instituţia îşi alege noua conducere

Preşedintele României, domnul Klaus Iohannis, va conduce marți, 6 ianuarie a.c., începând cu ora 10.00, prima şedinţă din acest an a Consiliului Superior al Magistraturii. Pe ordinea de zi se află prezentarea raportului de activitate a CSM pe anul 2014 și alegerea noii conduceri a instituţiei„, arată Administrația Prezidențială, într-un comunicat.

De asemenea, se precizează că principalul rol constituțional al Consiliului este acela de garant al independenței justiției.

Citeşte şi Klaus Iohannis îşi mai ia un consilier la Cotroceni. Cine este Sergiu Nistor

Plenul CSM se reunește marţi, de la ora 10.00, pentru a-și alege noua conducere, pentru funcţia de preşedinte candidând judecătorii Alexandru Șerban şi Marius Tudose, iar pentru vicepreşedinte, procurorul Bogdan Gabor.

Citeşte şi Klaus Iohannis, un nou mesaj pe Facebook pentru români

Pe ordinea de zi a şedinţei de marţi a plenului CSM se mai află prezentarea raportului de activitate al instituției pe anul 2014, în mandatul judecătorului Adrian Bordea, preşedinte, şi al procurorului Gheorghe Muscalu, vicepreşedinte.