Klaus Iohannis va locui iniţial la Vila Lac 2, apoi îi ia locul lui Băsescu în Vila Lac 3

Klaus Iohannis va locui la Vila Lac II la începutul mandatului de preşedinte al României, pe care îl va prelua pe 21 decembrie, când va depune şi jurământul în faţa Parlamentului României.

17 dec. 2014, 16:26
Klaus Iohannis va locui iniţial la Vila Lac 2, apoi îi ia locul lui Băsescu în Vila Lac 3

Guvernul a decis, în şedinţa de miercuri, ca preşedintelui ales Klaus Iohannis să îi fie acordată Vila Lac 2 ca reşedinţă oficială.

Clădirea Vilei Lac 2 are o suprafaţă de două mii de metri pătraţi şi un teren de peste 30 de mii de metri pătraţi.

Reşedinţa oficială a preşedintelui Traian Băsescu este Vila Lac 3, aflată în imediata apropiere a reşedinţei atribuite lui Iohannis. Cele două vile sunt dotate cu patinoar, teren de tenis, piscină interioară şi saună.

Înainte de a fi preluată de Klaus Iohannis, Vila Lac II a suferit câteva modificări, potrivit România TV. Spre exemplu, în dormitorul prezidenţial a fost montat un pat mai mare decât cel existent până în prezent, pentru a fi potrivit pentru statura impresionantă a lui Klaus Iohannis.

În şedinţa de guvern a fost discutată şi situaţia locativă a preşedintelui Traian Băsescu, arătându-se că acesta mai are la dispoziţie 60 de zile după încheierea mandatului prezidenţial în care mai poate ocupa Vila Lac 3.

Într-un comunicat de presă, Guvernul României precizează că „Guvernului i-a fost adusa la cunostinta optiunea domnului Klaus Iohannis cu privire la resedinta pe care acesta doreste sa o ocupe, din momentul in care mandatul sau va incepe. In urma optiunii domnului Klaus Iohannis, Guvernul a decis, in sedinta de miercuri, ca viitorului Presedinte sa ii fie acordata Vila Lac 2 drept resedinta oficiala pentru perioada urmatoare. Ulterior eliberarii Vilei Lac 3, ocupata in prezent de Presedintele in functie, Traian Basescu, dupa termenul legal pe care il are la dispozitie, domnul Klaus Iohannis urmeaza sa preia aceasta resedinta drept resedinta oficiala”.

La începutul lunii decembrie, premierul Victor Ponta anunţa că Guvernul îi va pune la dispoziţie lui Klaus Iohannis, ca reşedinţă prezidenţială, vilele de protocol Lac 2 şi Lac 3 ale RA-APPS, urmând ca preşedintele ales să îşi exprime opţiunea.

Iohannis şi-ar fi dorit o casă mai mică, dar a pus o condiţie specială: să aibă grădină unde să poată cultiva trandafiri, pasiune pe care o are de peste 20 de ani.