Klaus Iohannis va merge pe 3 mai în Bucovina pentru "cunoaşterea realităţilor locale şi încurajarea autorităţilor"

Publicat: Vineri, 28 Aprilie 2017 14:28 // Actualizat: Vineri, 28 Aprilie 2017 14:28 // Sursa: romaniatv.net

Mădălina Dobrovolschi, purtătorul de cuvânt al preşedintelui, a anunţat vineri că şeful statului va merge pe 3 mai în Bucovina ”pentru cunoaşterea realităţilor locale şi încurajarea autorităţilor”, ocazie cu care va vizita Aeroportul Internaţional ”Ştefan cel Mare” şi mănăstirile Voroneţ şi Dragomirna, dar va avea şi o serie de discuţii cu autorităţile locale.

”Sunt trei locaţii unde se va afla preşedintele. Prima locaţie este o întâlnire, o vizită şi o întâlnire cu reprezentanţii Clusterului Regional Inovativ de Bioeconomie Suceava-Botoşani. Această întâlnire va avea loc la Aeroportul Internaţional „Ştefan cel Mare”, unul dintre cele mai noi şi moderne aeroporturi regionale. Este o discuţie care are scopul de a sprijini iniţiativa şi de a stimula întreprinderile mici şi mijlocii, producătorii de acolo, din zona Suceava-Botoşani, care activează în sectorul bioeconomiei, siguranţei alimentare pentru populaţie şi protecţia mediului”, a anunţat Mădălina Dobrovolschi.

Al doilea punct pe agenda preşedintelui în Bucovina va fi participarea la o dezbatere cu peste 300 de aleşi locali din regiune, care se va centra pe ideea evidenţierii problemelor cu care se confruntă autorităţile locale şi identificarea soluţiilor pentru aceste probleme. Alte teme în cadrul dezbaterii, potrivit purtătorului de cuvânt al preşedintelui, vor fi reforma administraţiei publice locale, continuarea procesului de descentralizare a serviciilor publice, situaţia infrastructurii, a resurselor publice, punerea în valoare a potenţialului agroturistic al zonei.

”Preşedintele va vizita şi două importante monumente istorice medievale din zonă. Este vorba despre mănăstirile Voroneţ şi Dragomirna. Sunt parte a patrimoniului mondial UNESCO şi preşedintele urmăreşte, prin acest demers, aşa cum am precizat şi atunci când v-am prezentat obiectivele vizitei, să sublinieze importanţa restaurării şi prezervării patrimoniului cultural al Bucovinei şi să nu uităm de tradiţiile comunităţii bucovinene, care, de asemenea, trebuie încurajate şi păstrate”, a mai punctat Dobrovolschi.

loading...
1 Comenteaza // Vezi comentarii
        Citeste mai mult despre:   
Bucovina Klaus Iohannis madalina dobrovolschi
Loading...
Daca ti-a placut articolul, urmareste RomaniaTV.NET pe   facebook facebook sau  twitter twitter.
29 apr 22:01
Răspunde | Votează email 4 email
Hmm !
Este vorba de Marea Moldova a lui Stefan cel Mare . Bukovina exista doar pentru vanzatorii de tara . Este o denumire straina de moldoveni .
1
EUR
4.8423
RON
13 Jul
noapte 13 °
zi 26 °
Ultimele joburi adaugate
24 H