Klaus Iohannis vrea ca preşedinţii de Consilii Judeţene să fie aleşi de consilieri. Cum îşi justifică şeful statului opţiunea

Klaus Iohannis a apreciat, luni, drept corectă varianta prezentată de Guvern privind alegerea preşedinţilor de consilii judeţene din rândul consilierilor.

27 ian. 2020, 17:13
Klaus Iohannis vrea ca preşedinţii de Consilii Judeţene să fie aleşi de consilieri. Cum îşi justifică şeful statului opţiunea

„Este foarte corect aşa, legislaţia a prevăzut până în vara anului trecut că aşa se aleg preşedinţii Consiliilor Judeţene. La momentul respectiv, printr-o Ordonanţă total neinspirată, Guvernul pesedist a schimbat regula şi acum ce face Guvernul este doar să se întoarcă la legislaţia există înainte.

Personal, mi se pare că aşa este cel mai corect, preşedintele Consiliului Judeţean, care nu este o persoană care reprezintă o comunitate, este un administrator în treburi ale judeţului, să fie ales dintre consilierii judeţeni„, a declarat Iohannis, la Palatul Cotroceni.

Citeşte şi Klaus Iohannis, avertisment pentru Ludovic Orban: „Întotdeauna există un plan B”

Despre faptul că OUG a fost lansată în dezbatere publică luni şi urmează să fie adoptată marţi, şeful statului a susţinut că Guvernul procedează foarte corect.

Ministerul Lucrărilor Publice, Dezvoltării şi Administraţiei (MLPDA) a publicat, luni, pe site, proiectul de ordonanţă de urgenţă privind alegerea preşedinţilor şi vicepreşedinţilor de consilii judeţene indirect, de către consilierii judeţeni.