Klaus Iohannis vrea schimbarea sistemului educaţional din România: "Unii copii vor să înveţe o meserie"

Publicat: Vineri, 05 Decembrie 2014 13:04 // Actualizat: Vineri, 05 Decembrie 2014 13:09 // Sursa: romaniatv.net

Vrea o politică bazată pe fapte, nu pe vorbe, vrea să schimbe din temelii învăţământul şi sistemul medical şi cel de pensii. Klaus Iohannis a stat din nou de vorbă cu jurnaliştii germani, cărora le-a vorbit, pe larg, de planurile sale pentru România. 

"Campania mea electorală a început de la întrebarea "De ce vreau să fac acest pas?” Răspunsul meu a fost de la început că vreau să avem o altfel de politică în România. A fost principala temă a campaniei mele electorale. Un alt fel de politică, adică mai puţin spectacol, mai puţină vorbă şi mai multe soluţii, mai multe soluţii pentru români, pentru populatie", a declarat Klaus Iohannis într-un interviu pentru Deutsche Welle.

În opinia preşedintelui ales Klaus Iohannis "sunt multe lucruri care pot fi îmbunătăţite în România, lucruri care trebuie continuate sau lucruri care trebuie schimbate, (...) lucruri care ţin de şcoli, de sistemul de sănătate, infrastructura, sistemul de pensii şi multe alte lucruri care, după părerea mea, nu doar că trebuie îmbunătăţite, dar au nevoie şi de o altă abordare".

Klaus Iohannis ia drept exemplu Educaţia. "Sunt convins că ceea ce avem acum nu se potriveşte necesităţilor actuale. Şi dacă mergem în şcoli putem observa că este nevoie, ca şi în Germania, de un sistem educaţional dual. Nu toţi copiii vor, după 12 ani de şcoală, să dea examen şi să studieze mai departe. Sunt unii care vor să înveţe o meserie simplă, dar bună.  În prezent, acest lucru nu este posibil", spune Iohannis.

Despre sistemul sanitar din România, Klaus Iohannis spune că "la noi pacientul este la marginea sistemului". "Pacientul trebuie să stea în centrul sistemului, abia atunci se poate vorbi de îmbunătăţire", a continuat preşedintele ales.

Klaus Iohannis a vorbit şi despre lupta împotriva corupţiei, considerând că aceasta trebuie continuată.

loading...
1 Comenteaza // Vezi comentarii
Loading...
Daca ti-a placut articolul, urmareste RomaniaTV.NET pe   facebook facebook sau  twitter twitter.
05 dec 16:22
...care pot fi îmbunătăţite în România, lucruri care trebuie continuate sau lucruri care trebuie schimbate, (…) Citeste mai mult aici Publicat în categoria ...
1
EUR
4.7790
RON
27 Jan
noapte -1 °
zi 6 °
Ultimele joburi adaugate
24 H