Klaus Iohannis explică DECLARAŢIA care a stârnit SCANDAL între PNL şi PDL

Preşedintele PNL, Klaus Iohannis, a precizat, într-o postare pe pagina sa de Facebook, că afirmaţia sa că PDL acceptă numele PNL pentru partidul rezultat din fuziunea celor două formaţiuni a fost concluzia sa în urma mai multor discuţii formale şi informale.

29 iun. 2014, 19:03
Klaus Iohannis explică DECLARAŢIA care a stârnit SCANDAL între PNL şi PDL

„Afirmaţia că PDL acceptă numele de PNL pentru noul partid a fost concluzia mea, în urma multor discuţii formale şi informale. Sunt convins că noi, PNL, împreună cu PDL, vom realiza acest proiect, redefinind astfel scena politică. Nu cred că în procesul fuziunii trebuie să introducem teme conflictuale false. Fuziunea noastră trebuie să însemne marele partid al dreptei româneşti, o construcţie doctrinară şi organizatorică solidă, capabilă să câştige alegeri. Asupra acestor aspecte trebuie sa ne concentrăm”, afirmă Iohannis.

În plus, liderul liberal a precizat că înţelege şi acceptă sensibilităţile unor democrat liberali legate de numele şi identitatea partidului din care fac parte: „Înţeleg şi respect sensibilitatea unor colegi din PDL legată de nume şi identitate. Nu am dorit în niciun fel sa lezez această sensibilitate”.

Prim-vicepreşedintele PDL Cătălin Predoiu a declarat, duminică, faptul că se impune o resetare în negocierile cu PNL în sensul în care democrat-liberalii aşteaptă mai mult respect în dialogul dintre cele două partide.

„Am luat act de declaraţiile mai multor lideri politici ai PNL care au anticipat că numele noului partid va fi PNL sau au afirmat, citez, pedeliştii se vor simţi bine în PNL. L-am citat pe domnul Orban. Respingem categoric orice ton de superioritate în raport cu PDL. PDL nu este un partid cu care să te joci, sau pe care să îl atârni la butonieră. PDL cere respect din partea tuturor celorlalte partide politice din România. Sper ca acest lucru să fie auzit şi înţeles. Se impune o resetare în discuţiile cu PNL, în sensul că aşteptăm un limbaj care să reflecte respectul faţă de PDL”, a afirmat Predoiu.

Şi Anca Boagiu, prim-vicepreşedinte PDL, a afirmat, duminică, într-un comentariu pe blog, că speră ca antepronunţarea lui Klaus Iohannis în privinţa numelui viitoarei formaţiuni politice rezultate din fuziunea PDL – PNL să fie doar o greşeală de exprimare cauzată de emoţia sa de proaspăt preşedinte ales al PNL: „Este un gest de minimă politeţe ca deciziile importante luate de doi parteneri pe picior de egalitate, care se respectă reciproc, să fie comunicate împreună, de comun acord, cu un mandat clar în spate şi să nu lase impresia punerii partenerului în faşa faptului împlinit. Niciunul dintre noi nu avem cunoştinţă să se fi stabilit sau mandatat cineva în ceea ce priveşte numele viitoarei fuziuni”.

Preşedintele Partidului Naţional Liberal, Klaus Iohannis, a declarat sâmbătă că PDL a acceptat ca partidul care va apărea în urma fuziunii dintre cele două formaţiuni să se numească PNL, iar Congresul a aprobat fuziunea acestora.

„Eu, personal, sunt pentru fuziune. Sunt în poziţia să vă confirm că PDL acceptă ca noua formaţiune să se numească PNL”, a spus Iohannis, la Congresul PNL.


loading...
Partenerii noștri