Klaus Iohannis, anunţ de ultimă oră despre Codul Penal. Avertisment pentru Parlament VIDEO

Publicat: Duminică, 17 Mai 2015 14:30 // Actualizat: Duminică, 17 Mai 2015 14:53 // Sursa: romaniatv.net

Preşedintele Klaus Iohannis a declarat, duminică, într-un interviu acordat televiziunii publice germane ARD, că se gândeşte foarte serios să atace la Curtea Constituţională modificările făcute de Parlament, în ultima perioadă, la Codul Penal şi cel de procedură penală.

Foto: captura video

Klaus Iohannis s-a referit şi la criticile politicienilor la adresa DNA şi tentativa de modificare a Codului Penal şi a Codului de Procedură Penală. Preşedintele a anunţat în premieră că, dacă va fi nevoie, va ataca la Curtea Constituţională modificările.

Citeşte şi: Klaus Iohannis a promulgat noua lege de finanţare a partidelor şi a campaniilor electorale

Întrebat dacă va promulga proiectul de lege prin care ar urma să fie îngreunată lupta împotriva corupţiei,  Klaus Iohannis a declarat: "Consider că diferitele tentative de modificare a legilor nu sunt deloc bune. În această fază nu trebuie să fie modificate legile. Voi încerca să mă exprim şi public împotriva unor astfel de iniţiative, lucru pe care l-am şi făcut.

Există însă suficiente alte instrumente la îndemâna preşedintelui pentru a pune capăt unor astfel de acţiuni sau, în cel mai rău caz, de a le amâna până când pagubele sunt reduse. Orice lege poate fi retrimisă de preşedinte în Parlament pentru rediscutare, iar Parlamentul o poate discuta din nou, iar, dacă acest pas nu funcţionează, am şi posibilitatea de a ataca la Curtea Constituţională".

Despre posibilitatea de a ataca acest proiect de lege la Curtea Constituţională, preşedintele Klaus Iohannis a spus că ia în considerare acest lucru.

"Mă gândesc foarte serios la această posibilitate deoarece nu doresc ca astfel de legi să fie modificate în această fază intensivă a luptei împotriva corupţiei. Mai târziu, peste câţiva ani, când sper eu că numărul cazurilor de corupţie se va reduce foarte mult, atunci se va putea discuta despre modificarea legilor, doar dacă practiva va demonstra că este necesară modificarea. Dacă nu, nu", a afirmat Iohannis.

Plenul Senatului a adoptat, în 11 mai, amendamentul la Codul Penal şi cel de Procedură penală iniţiat de Ioan Chelaru, Cristiana Anghel şi Ovidiu Donţu, prin care "măsurile preventive pot fi dispuse dacă există probe sau indicii temeinice", înlocuind sintagma de "suspiciuni rezonabile" din actuala lege.

Amendamentul, semnat de senatorii Cristiana Anghel (PC), Ovidiu Donţu şi Ioan Chelaru (PSD) la proiectul pentru modificarea şi competarea legii nr. 286/2009, privind Codul Penal şi a legii nr. 135/2010, privind Codul de Procedură penală- L95/2015 a fost adoptat cu 91 de voturi "pentru" de plenul Senatului, după ce săptămâna trecută legea a primit raport de admitere în comisia juridică.

Citeşte şi: Kovesi: DNA a produs panică în rândul politicienilor. Se încearcă limitarea atribuţiilor procurorilor

Potrivit amendamentului, alineatul 1 al Articolului 202 din actuala lege, care prevede că "măsurile preventive pot fi dispuse dacă există probe sau indicii temeinice din care rezultă "suspiciunea rezonabilă" că o persoană a săvârşit o infracţiune", s-a modificat, prin amendament, cu următoarea formulare: "măsurile preventive pot fi dispuse dacă există probe sau indicii temeinice din care rezultă că o persoană a săvârşit o faptă prevăzută de legea penală".

loading...
5 Comenteaza // Vezi comentarii
Loading...
Daca ti-a placut articolul, urmareste RomaniaTV.NET pe   facebook facebook sau  twitter twitter.
17 mai 17:30
...la Curtea Constituţională modificările făcute de Parlament, în ultima perioadă, la Codul Penal Citește mai departe… Citeste mai mult Source:: ...
17 mai 17:18
Răspunde | Votează email 0 email
Dana
Se spune că omul poate crea orice își poate imagina. Asta scrie celebrul Napoleon Hill în cartea ”De la idee la bani”. Căutăm urgent colaboratori part-time care vor să câștige bani în timpul liber, într-un proiect unic la nivel mondial. Oferim contract de comision. Pentru mai multe detalii, trimiteți mesajul PROIECT la adresa de email: [email protected]
17 mai 16:00
Răspunde | Votează email 0 email
miron
Pai pna la intrarea in vigoare a noului cod, era necostitutionala sintagma indicii temeinice, avand in vedere ca in prezent este aceiasi constitutie?
17 mai 14:49
Votează email 0 email
...Constituţională modificările făcute de Parlament, în ultima perioadă, la Codul Penal Citește mai departe… : Klaus Iohannis: Voi ataca la Curtea Constituţională...
17 mai 14:47
...trebuie să fie modificate legile. Voi încerca să mă exprim şi public împotriva unor astfel de… Sursa: RTV.net

...
1
EUR
4.8421
RON
29 May
noapte 9 °
zi 21 °
Ultimele joburi adaugate
24 H