Klaus Iohannis: Trebuie găsite soluţii pentru reducerea abandonului şcolar

Klaus Iohannis a postat un mesaj pe pagina sa de Facebook în care vorbeşte despre lansarea Dezbaterii Naționale pentru Educație și Cercetare, eveniment care a avut loc luni. Potrivit şefului statului, scopul acesteia este reducerea abandonului şcolar, invitându-i totodată pe români să se alăture acestui demers.

15 feb. 2016, 16:03
Klaus Iohannis: Trebuie găsite soluţii pentru reducerea abandonului şcolar

Klaus Iohannis a fost prezent luni la evenimentul de lansare a Dezbaterii Naționale privind Educația și Cercetarea din România pentru perioada 2016-2017.

„Am lansat astăzi oficial Dezbaterea Națională pentru Educație și Cercetare. Sper ca la finalul acesteia, în 2018, să avem fundația pe care să putem construi ‪#‎RomâniaEducată‬. Trebuie găsite, în primul rând, soluții pentru reducerea abandonului școlar. Nu mai putem accepta ca un procent important din populația activă să nu dețină niciun document care să permită inserția pe piața muncii și, prin urmare, un trai decent și un rol activ în societate.

Această stare de fapt reprezintă un adevărat risc la adresa securităţii naţionale. Vă invit pe toți să vă alăturați acestui demers, deoarece reforma educației nu mai poate pleca de la viziunea unui singur om, ci de la coagularea dezideratelor și obiectivelor comune, în strânsă legătură cu provocările prezentului și viitorului„, a scris şeful statului pe Facebook.

În plus, Klaus Iohannis a subliniat la evenimentul de lansare că educația este o prioritate națională, viitorul României fiind strâns legat de acest domeniu. 

„Am propus ca 2016 să fie în întregime dedicat unei consultări la nivel național și regional, cu privire la opțiunile strategice ale României privind educația și cercetarea”, a spus Iohannis. 

„Ca profesor, cunosc din interior sistemul, cu bune și mai puțin bune, cu lipsurile lui, dar cunosc potențialul uriaș pe care îl avem. Dar ca președinte am asumat educația ca prioritate națională din convingerea profundă că viitorul României este strâns legat de educație. Am considerat că este datoria mea, dar și așteptarea cetățenilor. Îmi propun să îi aduc la aceeași masă a dialogului pe toți cei interesați de educația și cercetarea din România”, a mai spus șeful statului. 

Citeşte şi: Cioloş: Copiii care nu au un CNP acum vor primi unul, printr-un program inclus în pachetul anti-sărăcie