Klaus Johannis: Înscrierea în PNL nu afectează statutul meu de primar. Nu sunt în incompatibilitate

Klaus Johannis a precizat, miercuri, că, în urma înscrierii sale în PNL, nu îşi va pierde mandatul de primar al Sibiului. Edilul a precizat că FDRG, formaţiunea din parea căreia a candidat la alegerile locale, nu este un partid politic, iar statututul Forumului nu îi interzice să devină membru al unui partid.

20 feb. 2013, 12:17
Klaus Johannis: Înscrierea în PNL nu afectează statutul meu de primar. Nu sunt în incompatibilitate

Klaus Johannis a declarat că înscrierea sa în PNL nu afectează mandatul său de edil.

Nu este afectat statututul meu de primar. Este afectat statutul meu de preşedinte al FDGR, dacă voi fi ales într-o funcţie de conducere la PNL„, a precizat Klaus Johannis.

Klaus Johannis a explicat că a câştigat mandatul de edil al Sibiului din partea FDRG, dar acesta nu este un partid politic astfel că nu se supune legii care prevede pierderea mandatului de primar în cazul înscrierii într-un partid, altul decât cel pe listele căruia a candidat.

În plus, a arătat edilul, Statututul FDRG îi permite să devină membru al unui partid politic. „Nu am de gând să părăsesc FDRG. Având în vedere că FDGR nu e partid politic şi având în vedere că statutul permite ca un membru să fie şi membru al unui partid politic, nu voi fi în situaţia de incompatibilitate”, a spus Klaus Johannis.

Klaus Johannis, a anunţat, miercuri, că a devenit oficial membru PNL.

„Începând de astăzi sunt membru PNL. Am luat hotărârea de a deveni membru în urma invitaţiei domnului preşedinte Antonescu. Această invitaţia m-a onorat şi rezultatul e cel de astăzi”, a anunţat Klaus Johannis.