KLAUS şi CARMEN IOHANNIS, invitaţi la dineul oficial organizat de Familia Regală la Castelul Peleş

Președintele Klaus Iohannis şi soţia, sa, Carmen, vor participa miercuri la dineul oficial de la Castelul Peleș, organizat cu ocazia zilei de naștere a Principesei Moștenitoare Margareta, anunţă Administraţia Prezidenţială.

24 mart. 2015, 15:48
KLAUS şi CARMEN IOHANNIS, invitaţi la dineul oficial organizat de Familia Regală la Castelul Peleş

Într-un comunicat de presă, Preşedinţia informează că şeful statului, Klaus Iohannis, şi Carmen Iohannis vor lua parte, la invitația Familiei Regale, la dineul oficial care va avea loc în Sufrageria de Stat a Castelului Peleș, în seara zilei de miercuri, 25 martie 2015, la ora 19.00, cu ocazia zilei de naștere a Alteței Sale Regale Principesa Moștenitoare Margareta.

La dineu vor participa reprezentanți ai autorităților publice din România și din Republica Moldova, personalități ale vieții culturale, diplomatice, sportive și reprezentanți ai clerului și societății civile, precizează Administraţia Prezidenţială.

Domnul Klaus Iohannis este primul președinte în funcție din istoria României care participă la un eveniment oficial la Castelul Peleș, alături de Familia Regală. Pe 19 noiembrie 2014, la trei zile după turul al doilea al alegerilor prezidențiale, a fost și primul președinte care a avut o întâlnire cu Familia Regală înainte de învestire.

Castelul Peleș este din 2007 proprietate a Majestăţii Sale Regele Mihai I al României şi instituţie publică administrată de statul român, sub egida Ministerului Culturii”, se mai arată în comunicat.