Ambasadorul Klemm: E un mit că obţinerea vizei SUA e extrem de dificilă. Procesul e foarte simplu

Ambasadorul Statelor Unite ale Americii la București, Hans G. Klemm, a declarat, joi, că deși există un mit potrivit căruia obținerea vizei pentru intrarea în SUA este "extrem de dificilă", de fapt procesul de solicitare a vizei este "foarte simplu".

19 nov. 2015, 15:17
Ambasadorul Klemm: E un mit că obţinerea vizei SUA e extrem de dificilă. Procesul e foarte simplu

„Administrația Obama încearcă să obțină schimbarea legislației pentru a extinde programul. În acest moment însă legislația din domeniu este un subiect foarte sensibil, așadar este foarte greu să prevedem când se va schimba legislația. Există însă mitul că obținerea vizei SUA este extrem de dificilă. Colegii noștri de la consulat au subliniat în diverse rânduri că procesul de solicitare a vizei este extrem de simplu”, a afirmat Klemm, într-o discuție online cu utilizatorii de Facebook.

Citeşte şi: Ambasadorul Paul Brummell: Guvernul Cioloş, un MANDAT foarte IMPORTANT într-o perioadă foarte importantă

El a arătat că „pentru moment” prevederile programului Visa Waiver depind de legislația americană, existând un număr de criterii care trebuie îndeplinite pentru ca o țară să se califice pentru includerea în program, scrie Agerpres.

„România a făcut eforturi să le îndeplinească, iar rata refuzurilor evoluează în direcția potrivită”, a adăugat ambasadorul.

În plus, ambasadorul Statelor Unite ale Americii la București, Hans G. Klemm, a mai declarat că nu a avut încă o întâlnire cu noul premier Dacian Cioloș, dar, când se va întâlni, îl va asigura pe oficialul român că SUA vor rămâne „un foarte puternic aliat, partener și prieten”.

„SUA au trei priorități care sunt legate: promovarea securității, democrației și prosperității. În această privință, m-am simțit inspirat când am citit Programul în 10 puncte al noului guvern, întrucât și el menționa consolidarea parteneriatului strategic cu SUA și contribuția României la NATO. Guvernul s-a angajat de asemenea să continue lupta împotriva corupției și să susțină independența sistemului judiciar și a menționat că va lua măsuri pentru a îmbunătăți mediul de afaceri din România. Nu am avut ocazia să mă întâlnesc cu noul prim-ministru, însă atunci când o voi face, îl voi asigura că, în această perioadă de tranziție politică în România, SUA vor rămâne un foarte puternic aliat, partener și prieten„, a precizat Hans G. Klemm.

Ambasadorul SUA în România a participat, joi, la o discuție online cu românii, unde a răspuns la întrebările celor interesați de relațiile româno-americane.