Kobe Bryant a marcat 60 de puncte în ultimul meci din carieră VIDEO

Kobe Bryant a marcat 60 de puncte pentru Los Angeles Lakers în ultimul meci din cariera sa, câștigat de californieni cu 99-96 în fața formației Utah Jazz, miercuri seară, la arena Staple Center, în liga profesionistă nord-americană (NBA).

14 apr. 2016, 06:27
Kobe Bryant a marcat 60 de puncte în ultimul meci din carieră VIDEO

Kobe Bryant, în vârstă de 37 ani, a pulverizat cu această ocazie recordul personal din acest sezon (38 puncte) și a oferit echipei sale cea de-a 17-a victorie a sezonului. El a depășit, totodată, pentru a 25-a oară în cariera sa bariera de 50 de puncte reușite într-o singură partidă, consolidându-și poziția a treia în clasamentul celor mai buni marcatori din istoria NBA, cu 33.583 puncte, lider fiind legendarul Kareem-Abdul Jabbar, cu 38.387 puncte.

Kobe Bryant a disputat în total 1.566 de meciuri în cele 20 de sezoane în care a evoluat în Liga profesionistă nord-americană de baschet (NBA), cucerind de cinci ori titlul de campion cu Los Angeles Lakers, precum și trofeul rezervat celui mai bun jucător al sezonului (MVP) în 2008.

„Black Mamba” a rămas pe parchet 42 de minute și a fost aclamat de fiecare dată când atingea mingea de cei 18.000 de spectatori prezenți în tribunele arenei din Los Angeles.

Lakers i-a adus un vibrat omagiu lui Bryant înaintea startului ultimei partidei din cariera sa, cu o alocuțiune a unei alte legende a celebrei francize californiene, Magic Johnson.

„Suntem aici pentru a celebra 20 de ani de grandoare, 20 de ani de excelență, un jucător care nu a trișat niciodată și a oferit acestei echipe cinci titluri. Tu ești pur și simplu cel mai bun „Laker” din istorie”, a declarat Johnson în aplauzele puternice ale publicului.

„Vă mulțumesc pentru susținerea voastră, pentru tot ceea ce mi-ați oferit. Îmi vine greu să greu să cred că s-a încheiat. Vă iubesc și vă voi iubi pentru totdeauna”, le-a spus Kobe Bryant spectatorilor care l-au aclamat îndelung.